Κυριακή 10.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κώστας Αγοραστός: «Βελτιώνουμε το οδικό κύκλωμα λίμνης Πλαστήρα»

11.04.2016

Υπεγράφη από τον περιφερειάρχη η σύμβαση του υποέργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΟΔΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ»

προϋπολογισμού 190.534,31 ευρώ με ΦΠΑ.

Εργασίες βελτίωσης, συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών που έχει υποστεί το οδικό δίκτυο του οδικού κυκλώματος Λίμνης Πλαστήρα θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό της σύμβασης του υποέργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΟΔΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ», προϋπολογισμού 190.534,31 ευρώ με ΦΠΑ.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, επενδεδυμένων τάφρων και σωληνωτών οχετών καθώς και εργασίες ασφαλτοστρώσεων και διαγραμμίσεων αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Καρδίτσας.

Η μελέτη του έργου συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, η οποία θα επιβλέψει και την κατασκευή του έργου.

Το έργο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη χώρα, στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδιασμού, βελτιώνουμε την ασφάλεια του οδικού μας δικτύου, όπου υπάρχει ανάγκη. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των μετακινήσεων των ανθρώπινων κοινοτήτων και η ασφαλής διακίνηση των εμπορευμάτων.

Με τη σύμβαση προϋπολογισμού 190.534,31 ευρώ που υπογράψαμε, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Λίμνης Πλαστήρα, αποκαθιστώντας βλάβες που έχει υποστεί είτε από την πολυχρησία, είτε από τις καιρικές συνθήκες».

[fbcomments]