Τρίτη 27.07.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τον γύρο του κόσμου κάνει ζευγάρι γυμνιστών όπου και ποζάρει ολόγυμνο (φωτο)

02.03.2021 /

Οι χορευτές Σίλκε Μούις, 29 ετών από το Βέλγιο, και ο 27χρονος Κίραν Σάνον, από τη Γλασκόβη, άρχισαν να ταξιδεύουν τον Μάιο του 2019, και λένε πως η αγάπη τους για τον γυμνισμό ξεκίνησε όταν πήγαν για κολύμπι σε έναν καταρράκτη και «απόλαυσαν την ελευθερία» τού να μη φοράς ρούχα. Την ίδια στιγμή, αποφάσισαν να αναρτούν μία γυμνή φωτογραφία τους κάθε εβδομάδα από τα ταξίδια τους σε όλο τον κόσμο, και το ζευγάρι αυτό των γυμνιστών έχει δει τους οπαδούς του στο Instagram να αυξάνονται ραγδαία.

Γυρίζουν όλο τον κόσμο χωρίς ρούχα – Γιατί το κάνουν

Πολύ σύντομα αποφάσισαν ότι κάθε Παρασκευή θα δημοσιεύουν μια γυμνή φωτογραφία τους στον λογαριασμό τους στο Instagram και πλέον έχουν συγκεντρώσει πάνω από 20.000 οπαδούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Το ζευγάρι, το οποίο γνωρίστηκε και ερωτεύτηκε ενώ εργαζόταν σε μία σχολή χορού στο Σίτγκες της Ισπανίας, τον Ιανουάριο του 2018, πέρασε χρόνο πραγματοποιώντας ταξίδια στην Ασία, ξεκινώντας από την Ινδία, προτού περάσει στο Βιετνάμ, την Καμπότζη και το Λάος. Στις φωτογραφίες τους κάνουν πολλές φορές κινήσεις γιόγκα και, ενώ δεν ταυτίζονται πραγματικά με το κίνημα του γυμνισμού, θέλουν να προωθήσουν τη θετική εικόνα του σώματος.

Ο Κίραν λέει για τον κεραυνοβόλο έρωτά τους: «Τη στιγμή που συναντηθήκαμε, ερωτευτήκαμε αμέσως. Και είμαστε μαζί από εκείνη την ώρα. Μετά από μόλις τρεις μήνες γνωριμίας, αποφασίσαμε ότι όταν θα τελείωνε το συμβόλαιό μας με τη σχολή χορού, θα φεύγαμε και θα αρχίζαμε να ταξιδεύουμε και θα βλέπαμε πού θα μας πήγαινε ο κόσμος».

Πώς ξεκίνησαν τις φωτογραφίες

Το ζευγάρι είπε επίσης ότι άρχισαν να βγάζουν γυμνές φωτογραφίες όταν κολύμπησαν χωρίς ρούχα σε έναν καταρράκτη. Απολαμβάνοντας αυτή την αίσθηση ελευθερίας, οι Κίραν και Σίλκε αποφάσισαν ότι ήταν κάτι που ήθελαν να κάνουν και να μοιραστούν με τους οπαδούς τους στο Instagram. Όπως λέει ο Κίραν: «Το γυμνό προέκυψε ως κάτι που πραγματικά απολαύσαμε και οι δύο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Κάθε φορά που βρίσκαμε έναν καταρράκτη, γδυνόμασταν και κάναμε μπάνιο. Αρχίσαμε να τραβάμε φωτογραφίες σε αυτά τα μέρη, κάτι που τελικά θέλαμε να μοιραστούμε με τον κόσμο».

Γιατί ποζάρουν γυμνοί;

Έκτοτε, πολλοί άγνωστοι τους λένε ότι η αυτοπεποίθησή τους, τους έχει εμπνεύσει, κάτι που κάνει το ζευγάρι των γυμνιστών ακόμη πιο πρόθυμο να μοιραστεί τις γυμνές του φωτογραφίες με τον κόσμο. Όμως, το ζευγάρι στην πραγματικότητα δεν ταυτίζεται με τον όρο γυμνισμός, αλλά ελπίζουν ότι η προθυμία τους να αναδείξουν το σώμα τους θα ενθαρρύνει εκείνους που παλεύουν με θέματα εμπιστοσύνης στο σώμα τους να μην φοβούνται.

«Λάβαμε μηνύματα από ξένους που μας λένε ότι τους έχουμε εμπνεύσει και ότι βρίσκονται σε ένα ταξίδι αυτοεκτίμησης. Αυτό μας ενθαρρύνει πραγματικά για να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε το περιεχόμενό μας».

Τι σκέφτονται για το μέλλον

Αυτή την περίοδο όμως, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών εξαιτίας του κοροναϊού , το ζευγάρι βρίσκεται στην Ευρώπη και περιμένει με ανυπομονησία να επιστρέψει στην περιπέτειά του.

Όπως λέει ο Κίραν: «Επί του παρόντος δεν ταξιδεύουμε, καθώς παραλίγο να ξεμείνουμε στην Ινδία όταν ξεκίνησε η πανδημία, οπότε αποφασίσαμε να επιστρέψουμε και να δούμε τις οικογένειές μας μετά από έναν χρόνο στο δρόμο. Σκοπεύουμε να επιστρέψουμε πολύ σύντομα, αλλά, απλώς, θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι θα είναι ασφαλές». Το διάλειμμα αυτό τους έδωσε επίσης την ευκαιρία να κάνουν ένα δεκαετές πλάνο, που περιλαμβάνει την αγορά ενός βαν στη Νότια Αμερική και να εξερευνήσουν την ήπειρο, προτού κατευθυνθούν βόρεια στην Αλάσκα -ενώ, φυσικά, θα συνεχίσουν να ποστάρουν γυμνές φωτογραφίες τους.

«Έχουμε ένα δεκαετές πλάνο στο μυαλό μας, όπου περιλαμβάνει την αγορά ενός βαν στη Βραζιλία, να ταξιδέψουμε στα νότια και στη συνέχεια προς τα βόρεια, μέχρι την Αλάσκα. Μας αρέσει να δείχνουμε στον κόσμο τις απίστευτες περιπέτειές μας. Είμαστε πολύ τυχεροί που μπορούμε να το κάνουμε, αλλά η μεγαλύτερη χαρά είναι να μοιράζεσαι όλες αυτές τις εμπειρίες».

https://www.parapolitika.gr/