Πέμπτη 06.10.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κοροναϊός: «Τα νέα φάρμακα δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσουν τα εμβόλια»

08.10.2021 /

Η πρόσφατη κυκλοφορία των φαρμάκων κατά του κοροναϊού μπορεί να είναι ένας νέος σύμμαχος των εμβολίων, όμως δεν μπορούν να υποκαταστήσουν σε καμιά περίπτωση τα εμβόλια.

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Βαγγέλης Μανωλόπουλος δήλωσε:

«Να συνεχίσουμε να ενημερώνουμε υπέρ του εμβολιασμού και να υπάρξει και μια πιο ξεκάθαρη και αποφασιστική στάση από την κυβέρνηση, σε διάφορους τομείς, κάτι που βοηθά, με μέτρα όπως λ.χ. αυτά που δίνουν πλεονεκτήματα στους εμβολιασμένους», τόνισε ο καθηγητής, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

Αδικαιολόγητος ο φόβος για τα εμβόλια

Ο ίδιος έκανε λόγο για αδικαιολόγητο φόβο απέναντι στα εμβόλια. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τον τομέα των φαρμάκων και τη βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν έναντι του κοροναϊού, μίλησε για ελπιδοφόρες εξελίξεις. Επίσης, σημείωσε ότι πριν από το τέλος του έτους θα έχουμε ανακοινώσεις από εταιρείες που αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν μελέτες.

«Πρέπει να είναι σαφές ότι τα φάρμακα είναι ένα συμπληρωματικό εργαλείο που δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τα εμβόλια, τα οποία είναι το βασικό όπλο αντιμετώπισης του κοροναϊού», είπε ακόμα.

Το θετικό παράδειγμα των εμβολιασμένων φοιτητών

Πάνω από 90% των φοιτητών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο είναι εμβολιασμένοι, κάτι το οποίο έχουμε ελέγξει, έκανε γνωστό ακόμα ο κ. Μανωλόπουλος. «Οι νέοι άνθρωποι μας “δείχνουν το δρόμο”. Αυτό πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για τους ηλικιωμένους. Σε κάποιους νομούς η εμβολιαστική κάλυψη εξακολουθεί θα βρίσκεται και κάτω από 50%», είπε σχετικά.