Σάββατο 27.02.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κορωνοϊός: Πανικός στην Ιταλία, αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ

24.02.2020

Πανικός επικρατεί στους κατοίκους του Μιλάνου μετά τους θανάτους που έχουν σημειωθεί από τον κορωνοϊό στη χώρα, με τα ράφια των σούπερ μάρκετ να αδειάζουν.

Ο αριθμός των θυμάτων από τον φονικό ιό στην Ιταλία έχει φτάσει τους πέντε, ενώ πάνω από 200 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Η ιταλική κυβέρνηση προχώρησε στη λήψη έκτακτων μέτρων, θέτοντας σε καραντίνα χωριά της Βόρειας Ιταλίας, όπου και εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ έχει ακυρωθεί και το διάσημο καρναβάλι της Βενετίας. Η Αυστρία έκλεισε τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με την Ιταλία και την ίδια ώρα κλειστά παραμένουν και τα σχολεία όπως επίσης και τα μουσεία.

Τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ άδειασαν από αγαθά στην Ιταλία λόγω του κορωνοϊού/φωτογραφία: Twitter/ @tvttoedheart
Εξαντλήθηκαν μάσκες, χαρτομάντιλα, απολυμαντικά τζελ
Πανικός, όμως, επικρατεί στους κατοίκους του Μιλάνου που έσπευσαν να εφοδιαστούν με βασικά υλικά, με τις φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να δείχνουν άδεια ράφια και ουρές πελατών να περιμένουν στα ταμεία. Χαρτομάντιλα, γάντια και απορρυπαντικά είναι τα είδη που έχουν ήδη εξαφανιστεί από τα ράφια των σούπερ μάρκετ στο Μιλάνο και την επαρχία, με τους κατοίκους να φοβούνται την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον κορωνοϊό που αριθμεί ήδη 5 νεκρούς.

Πανομοιότυπες σκηνές καταγράφηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας σε πολλά σημεία πώλησης μεταξύ του Μιλάνου και των γειτονικών δήμων, με τους πελάτες φορτωμένους με δύο ή και τρία καρότσια και με μεγάλες ουρές στα ταμεία.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-italia-panikos-soyper-market