Κυριακή 28.05.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΚΟΡΙΝΑ ΛΙΟΥΤΑ: Αν μου ζητηθεί θα είμαι υποψήφια

06.12.2017

Η Κορίνα Λιούτα κατάγεται από τα Τρίκαλα. Μετά από 25 χρόνια εµπειρίας στην Πρωτοβάθµια Φροντίδα Υγείας όπου και εργάζεται έως σήμερα, προχώρησε  µε άλλα ιδρυτικά στελέχη στην σύσταση ενός πανελλήνιου φορέα, εκφράζοντας την πίστη της µέσα από το “ΘΕΛΩ” για όλα όσα µπορούµε να πετύχουµε όταν έχουµε ως κίνητρο την εθελοντική προσφορά και την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο.

Η ίδια, στη συνέντευξη που µας παραχώρησε, µας συστήνει το νεοσύστατο φορέα που ήδη παρουσιάστηκε πέρσι το χειµώνα στα Τρίκαλα και µας µιλά για τους σκοπούς, τους στόχους και τα άµεσα µελλοντικά της σχέδια, ανάµεσα στα οποία είναι η δημιουργία του πρώτου παραρτήματος του “ΘΕΛΩ” εκτός Αθηνών, αλλά και η δημιουργία ενός Πρότυπου Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης σε συνεργασία µε την Αυτοδιοίκηση, με όλους τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς, επιχειρήσεις, αλλά και ενεργούς πολίτες του Νομού Τρικάλων. Δεν διστάζει μάλιστα να μας απαντήσει και στο ερώτημα που της θέσαμε, για όλα όσα  ακούγονται γύρω από την ενδεχόμενη υποψηφιότητά της στις επόμενες εκλογές με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

  1. Κυρία Λιούτα θα θέλαµε να µας µιλήσετε λίγο  σε προσωπικό επίπεδο, για να µάθουµε περισσότερα για σας, µιας και το όνοµά σας ακούγεται ολοένα και συχνότερα τον τελευταίο καιρό στα Τρίκαλα. Πείτε µας για τη σχέση σας µε τα Τρίκαλα. 

Kατάγοµαι από το Ρίζωµα Τρικάλων. Η οικογένειά µου ζει στα Τρίκαλα. Έχω τη μητέρα µου..ο πατέρας µου ήταν ιερέας, κοιµήθηκε προ 4ετίας, ένας σηµαντικός άνθρωπος για µένα κ την πορεία µου. Ένας άνθρωπος που µου δίδαξε την ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ, την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  και την αυταπάρνηση σε δυσχερείς καταστάσεις.

Διαχρονικά,  έχω εξαιρετικούς φίλους, αγαπώ πολύ τον κόσµο των Τρικάλων και μάλιστα με μία ιδιαίτερη συναισθηματική σύνδεση με τον κόσμο  της Καλαμπάκας, μιας κι εκεί πέρασα τα τελευταία σχολικά μου χρόνια αφού αποφοίτησα από το Λύκειο Καλαμπάκας, γιατί είναι αυθεντικός, αληθινός, ζεστός και κυρίως φιλόξενος κόσμος.

Η επαφή µου επομένως με τους ανθρώπους του νομού, είναι αμοιβαία, ανθρώπινη  ουσιαστική και πάνω απ όλα εποικοδομητική. Χαίρομαι που το “ΘΕΛΩ” είναι η γέφυρα που µε έφερε πιο κοντά στους συντοπίτες µου, αφού καθημερινά δέχομαι αιτήµατα να συνδράµω και να βοηθήσω σε προβλήµατά τους. Κι αυτός είναι ο στόχος µου, µε την δημιουργία του πρώτου παραρτήματός µας στην ιδιαίτερη πατρίδα µου ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΠΟΥ ΜΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.

  1. Ποιά είναι η διαδρομή σας στο χώρο της Υγείας; Πείτε µας για την επαγγελµατική σας πορεία που σας οδήγησε στη δημιουργία του “ΘΕΛΩ” που αποτελεί µια Κοινωνική καινοτομία στο χώρο της Υγείας.

Πάντα με συγκινούσε η προσφορά στον συνάνθρωπό μου για να έχω µια ΟΔΟ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ των ευπαθών και ανήμπορων κυρίως ανθρώπων.

Έτσι ο χώρος της υγείας µου φάνηκε σαν πρόκληση, αφού αποτελεί έναν χώρο όπου καθημερινά καλούμαστε να επιλύσουµε  προβλήματα του πάσχοντα. Στην διαδρομή µου αυτή έδωσα διαστάσεις, µέσα από εκπαίδευση και κατάρτιση καθώς και τίτλους µεταπτυχιακών που απέκτησα, στον αρχικό µου προσανατολισµό τη Νοσηλευτική. Αρχικά εργάστηκα ως εξειδικευμένη νοσηλεύτρια σε Μονάδα Τεχνητού Νεφρού σε νοσοκοµείο του τότε ΙΚΑ και στη συνέχεια µετατέθηκα στην Μονάδα Υγείας Αµαρουσίου, όπου ακόµη εργάζοµαι. Μάλιστα είχα την εξαιρετική τιμή  να με επιλέξουν και να με εκλέξουν οι συνάδελφοι μου πρόσφατα ως μέλος της ΕΝΕ ( Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας) ως Αντιπρόεδρο του ΔΣ στο Πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και Νήσων Αιγαίου, απ’ όπου θα αγωνιστώ για την αναβάθμιση και ισχυροποίηση του Νοσηλευτικού κλάδου, που είναι ο βασικός κορμός του συστήματος Υγείας.

Η Πρωτοβάθµια φροντίδα υγείας είναι ο πυλώνας και κορµός του συστήματος υγείας, είναι ο φορέας που διαχειρίζεται σε αρχικό στάδιο τον ασθενή και η σωστή διαχείρισή του είναι καθοριστική για την περαιτέρω πορεία όχι µόνο του ιδίου, αλλά και ολόκληρου του συστήματος υγείας.

Έτσι λοιπόν γεννήθηκε το “ΘΕΛΩ” µέσα από την αναγκαιότητα που συνιστά η συνέπεια μου για ανεύρεση λύσεων, επίλυση προβληµάτων, διευκόλυνση της πορείας του ασθενούς και διαµεσολάβηση ως την τελική λύση, ρίχνοντας ΓΕΦΥΡΕΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ µεταξύ πολιτών και πολιτείας  ώστε να ξαναχτιστεί ο κοινωνικός ιστός µέσα από την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΟΥ “ΘΕΛΩ”.

  1. Πώς σκοπεύετε να δράσετε µε το “ΘΕΛΩ” στα Τρίκαλα; Μάθαµε από την παρουσίαση που κάνατε τον Φεβρουάριο ότι θα δημιουργήσετε εδώ το πρώτο παράρτημα εκτός Αθηνών…. Πρόσφατα είδαμε όμως και από τη δράση σας μέσω του ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ σας “ΤΡΙΚΑΛΑ: ΑΓΑΠΗ – ΑΡΩΓΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” να ανακοινώνετε τη δημιουργία ενός Κοινωνικού Δικτύου Υποστήριξης.

Όπως ανακοινώσαµε και στην επίσηµη παρουσίαση του  “ΘΕΛΩ” στα Τρίκαλα τον Φεβρουάριο, θελήσαμε να δηµιουργήσουµε το πρώτο αποκεντρωµένο παράρτηµά µας στην ιδιαίτερη πατρίδα µου. Και αυτό για λόγους συναισθηµατικούς, αλλά και για να δούµε στην πράξη πώς θα λειτουργήσει πιλοτικά ένα γραφείο στην επαρχία, µέσα από την κινητοποίηση, την συµπόρευση και τη συνεργασία των τοπικών φορέων, συλλόγων, εθελοντικών οργανώσεων, της Εκκλησίας, της Περιφέρειας αλλά και των Δήµων του νοµού. Ήδη συνεργαζόμαστε όπως είναι γνωστό µε την Αρωγή, για ένα κοινό πλαίσιο δράσεων και τον Σύλλογο Πολυτέκνων, για την από κοινού αντιµετώπιση των θεµάτων που απασχολούν τα µέλη τους και ακολουθούν και άλλες συνεργασίες με φορείς. Ταυτόχρονα ετοιµάζονται  ενηµερωτικές εκδηλώσεις και δράσεις, ενώ στοχεύουµε  σύντοµα να έχουµε και τα γραφεία µας στο νοµό, για την καλύτερη εξυπηρέτηση και υποστήριξη των συµπολιτών μας , με υπεύθυνη του Παραρτήματος μας στο νομό Τρικάλων την αξιόλογη και γνωστή σε όλους μας για την κοινωνική της ευαισθησία και δράση κ. Ευαγγελία Μπουντούρη.

  1. Πείτε μας για το πρόσφατο Συνέδριο που διοργανώσετε στα Τρίκαλα, ποιοι ήταν οι στόχοι του και πόσο ικανοποιημένη είστε από την εξέλιξη του, και αν είχε το προσκλητήριο σας την ανταπόκριση που περιμένατε, για την αποτύπωση του Κοινωνικού Χάρτη; 

 

Οι στόχοι του Συνεδρίου μας ήταν τρεις :

1.Η ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ των κοινωνικών αναγκών μέσα από την καταγραφή των προβλημάτων και την υποβολή προτάσεων από όλες τις κοινωνικές συλλογικότητες του νομού. Ήδη έχουν καταγραφεί πάνω από εξήντα ( 60), συνεχίζεται η καταγραφή και ηλεκτρονικά μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

2.Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ τους ώστε να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες προτάσεις, συνέργειες και δράσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, με την βοήθεια και τη συνεργασία αξιόπιστων επιστημονικών φορέων.

  1. Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ μέσα από ένα Δίκτυο Ανθρώπων και Φορέων, μέσα από συνέργειες διαδραστικές Αυτοδιοίκησης – Εκκλησίας – Συλλόγων – Επιχειρήσεων & Ενεργών Πολιτών, που θα συμβάλλουν στην άμβλυνση ή επίλυση κοινωνικών προβλημάτων, ιδιαίτερα σε ευπαθείς και ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού..

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Χρήστο  Μιχαλάκη για την ουσιαστική κι εποικοδομητική συνεχή υποστήριξη του στο εγχείρημα αυτό. Τις ευχαριστίες μου στους Δήμους και τα στελέχη τους που αγκάλιασαν με ενδιαφέρον και ζεστασιά την προσπάθεια αυτή την οποία και συνεχίζουν να στηρίζουν.

Επίσης την οργανωτική και επιστημονική επιτροπή και κυρίως τους προέδρους της Αρωγής και των Πολυτέκνων κ.Ελένη  Καιμά και κ.Κωνσταντίνο  Βήτα καθώς και τους 35 έξοχους ομιλητές στα θεματικά μας τραπέζια, όπως επίσης το ΑΚΕΘ τον κ. Δημήτρη  Μαγειρία με το επιστημονικό του προσωπικό, που ήταν και συνδιοργανωτής του Συνεδρίου. Επίσης τους δύο βασικούς Χορηγούς  μας, τον κ. Κώστα Βλαχοδήμο και κ. Πέτρο Βλαχογιάννη, για την κοινωνική τους ευαισθησία και υποστήριξη, όπως και τις τοπικές επιχειρήσεις που μας στήριξαν με τα προϊόντα τους.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ είναι πλέον γεγονός για το νομό μας και σύντομα θα ανακοινωθεί  ο εσωτερικός του κανονισμός και το πλαίσιο λειτουργίας του, όπως και τα αποτελέσματα του Συνεδρίου σχετικά με την αρχική αποτύπωση και καταγραφή των κοινωνικών συλλογικοτήτων του νομού.

 

  1. Είστε µια ενεργός πολίτης που προέρχεται από τη βάση της Κοινωνίας όπως λέτε, την Κοινωνία των Ενεργών Πολιτών. Όμως το όνομά σας “παίζει” τον τελευταίο χρόνο για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ . Μάλιστα κάποιοι σας τοποθετούν στο περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη. Αληθεύουν τα σενάρια για την υποψηφιότητά σας ως υποψηφίας βουλευτού µε τη ΝΔ στις προσεχείς εκλογές στο νοµό µας; Και τι απαντάτε σε όσους σας προσάπτουν πως, το ΘΕΛΩ είναι το όχημα για το “δικό σας ΘΕΛΩ” στην πολιτική σκηνή; Συνδυάζονται αυτά τα δυο για σας;

 

Πίστευα και πιστεύω ακράδαντα σε µια Κοινωνία Ενεργών Πολιτών, που και αυτή είναι μια δράση “πολιτική”, αφού μέσα από αυτή ασκείται και εκφράζεται η πολιτική των πολιτών, γιατί ανήκω σε αυτούς που δεν τα περιμένουν όλα από το Κράτος. Και δεν υπάρχει νομίζω κάτι μη συμβατό όσον αφορά την κοινωνική δραστηριοποίηση ενός ατόμου, που ασχολείται ήδη 25 χρόνια στον χώρο της υγείας, της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού με τις πολιτικές του πεποιθήσεις, φτάνει αυτές να μην αποτελούν εμπόδιο στη δράση του που αφορά στο σύνολο της κοινωνίας, και που πρέπει να γίνεται χωρίς διαχωρισμούς και παρωπίδες. Και σε αυτό είμαι απόλυτη και κάθετη, πως όταν κινείσαι στο χώρο της Κοινωνίας, αναφέρεσαι στο σύνολό της, χωρίς κανενός είδους αποκλεισμό.

Θεωρώ λοιπόν ότι σε αυτή τη δύσκολη εποχή για την χώρα µας, πρέπει ο καθένας µας να συμβάλλει προσωπικά και συλλογικά από το δικό του µετερίζι. Δεν µπορεί και δεν πρέπει να λείπει κανείς από καμία προσπάθεια, για να αλλάξουμε τα πράγματα και να βγούμε  από το τέλμα στο οποίο έχουμε περιέλθει.

Για µένα η κρίση πάνω από όλα είναι µια ΚΡΙΣΗ ΑΞΙΩΝ και χρειαζόμαστε  επειγόντως να ιεραρχήσουμε εκ νέου τις προτεραιότητες µας, να αναλάβουµε τις ευθύνες µας και να πιστέψουµε στις δυνάµεις µας κάνοντας µια νέα ΑΡΧΗ  σε όλα. Με Σχέδιο, Όραµα και σκληρή δουλειά.  Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες και ότι µπορούµε όλοι μαζί χωρίς διαχωριστικές γραµµές, µε πίστη στο αύριο και τις δυνατότητες των Ελλήνων να πάµε τον τόπο μας µπροστά. Και προς αυτή την κατεύθυνση µε εμπνέει απόλυτα το Όραµα του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για Ενότητα και κοινή συστράτευση µε διάθεση ανανέωσης για να αλλάξουµε την Ελλάδα, ώστε να την κάνουμε μια χώρα ισχυρή με νέους αξιακούς και ηθικούς κώδικες, με Αξιοκρατία, Ανιδιοτέλεια και Αλληλεγγύη για ένα νέο Κοινωνικό Κράτος, που θα βάλει ξανά τον Άνθρωπο και τον Πολίτη στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Με τιµά η φιλία και η γνωριμία µου µε τον Πρόεδρο του οποίου το ήθος, οι αξίες του, οι αρχές, το αίσθημα δικαίου που τον χαρακτηρίζει, αλλά και η προσωπική του αλήθεια, είναι τα στοιχεία που με έχουν συνδέσει μαζί του, γιατί ταυτίζομαι απόλυτα με τις απόψεις και το Όραμα του.

Με τα κοινά στο χώρο της πολιτικής, έχω ήδη ασχοληθεί ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της ΚΕΔΕ κ Γιώργου Πατούλη, αλλά και ως στέλεχος της μεγαλύτερης Νομαρχιακής Επιτροπής της Β4 ΝΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ ως Υπεύθυνης Κοινωνικών θεμάτων.

Δεν διακατέχομαι από προσωπικές φιλοδοξίες για οποιαδήποτε περαιτέρω κομματική ενασχόληση και το μόνο που επιθυμώ είναι να είμαι χρήσιμη στους συμπολίτες μου καθημερινά και αυτό το αισθάνομαι με το παραπάνω από την δραστηριότητά μου στο “ΘΕΛΩ.”

Αν όμως μου ζητηθεί από τον Πρόεδρό μας, να προσφέρω τις υπηρεσίες µου για να εκπροσωπήσω την ιδιαίτερη πατρίδα µου σε αυτή την µεγάλη µάχη για µια Νέα και Περήφανη Ελλάδα, για να πετύχουµε µια ισχυρή λαϊκή εντολή, ώστε να προωθήσουµε τις µεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος µας και θεωρήσει κι εκείνος ότι μπορώ να ανταποκριθώ, ναι θα το κάνω µε αίσθημα ευθύνης, απέναντι στην ιδιαίτερη πατρίδα μου. Και αυτό, γιατί πιστεύω ότι μπορώ και θέλω να προσφέρω σε αυτή την κοινή προσπάθεια, της οποίας θα ηγηθεί σύντομα ως πρωθυπουργός της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, όπου πρέπει να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα από την αρχή, γιατί είναι σίγουρο ότι οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα!

 

[fbcomments]