Τρίτη 29.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Την πίτα έκοψε χθες ο Σύλλογος Ελληνορωσικής Φιλίας, Γραμμάτων και Πολιτισμού “Ο Πούσκιν”

20.02.2017 /

Με χρώματα και μουσικές από την ρωσική κουλτούρα και παράδοση είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή, όσοι συμμετείχαν χθες στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Συλλόγου Ελληνορωσικής Φιλίας, Γραμμάτων και Πολιτισμού “Ο Πούσκιν”.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον “Μανδραγόρα”, παρουσία μελών του Συλλόγου και όχι μόνον που θέλησαν να ανακαλύψουν την ρωσική παράδοση.

Στους στόχους του Συλλόγου στάθηκε η πρόεδρος κα. Ζγάρα, λέγοντας ότι οι τρεις βασικοί του άξονες είναι η ανάπτυξη της ελληνορωσικής φιλίας, η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας σε ενηλίκους και παιδιά και η διάδοση των στοιχείων του ρωσικού πολιτισμού στο ελληνικό κοινό, μέσω διαφόρων εκδηλώσεων με την κοινή ιδέα ότι η τέχνη ενώνει τους ανθρώπους και η γη κρατιέται πάνω στην αγάπη.

“Η ιστορική αναδρομή των σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας αποδεικνύει ότι οι δύο λαοί δεν μπορούν να θεωρηθούν ξένοι μεταξύ τους. Πολιτιστικοί και πνευματικοί δεσμοί των δύο χωρών παρέμειναν δυνατοί στο πέρασα των αιώνων και για την ενίσχυση τους, το έτος 2016 έχει ανακηρυχτεί ως έτος της Ρωσίας στην Ελλάδα” ανέφερε και πρόσθεσε ότι σαν σύλλογος όλες τις ιδέες για την ανάδειξη της ρωσικής κουλτούρας, των παραδόσεων και των εθίμων της, τις αντλούμε από την πλούσια πολιτιστική κληρονομία, για την οποία είμαστε περήφανοι.

Ε.Κ.