Τετάρτη 19.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Καλώς τα παιδιά με τις στολές…

15.07.2015

Του Χρήστου Κοντού

Πολύ βάσταξε… Πάρα πολύ μάλιστα σε μια χώρα από την απελευθέρωσή της μέχρι σήμερα ζει με τον μπαμπούλα της εξουσίας και όπως αυτός μεταφράζεται με τα όργανά του.

Επί πέντε ολόκληρους μήνες βλέπαμε τη Βουλή χωρίς κάγκελα, τους αντιεξουσιαστές να πίνουν «καφέδακι» με την πρόεδρο της Βουλής στο καφενείο και τους αστυνομικούς να είναι σαν ψάρι έξω από την γυάλα. Οι διαδηλώσεις γινόταν με την προστασία των ΜΑΤ και αν μάλιστα κανείς αστυνομικός έλεγε καμιά κουβέντα παραπάνω, ερχόταν η Ζωή να τον βάλει στη θέση του.

Οι υπουργοί γυρνούσαν με τα πόδια ανάμεσα στους πολίτες, κυκλοφορούσαν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή με μοτοσυκλέτες χωρίς προσωπική φρουρά και κάποιοι μάλιστα βουλευτές, κυρίως της αντιπολίτευσης σήμερα και πρώην υπουργοί χθες βρεθηκανε και σε συγκεντρώσεις. Οι πολεμικοί ανταποκριτές των καναλιών της προπαγάνδας μπήκαν στον τάκο… και τους έπιασαν τα νεύρα από τους καφέδες στην πλατεία Συντάγματος, ενώ οι γνωστοί ρουφιάνοι – παρουσιαστές… έχασαν ένα θέμα που πουλούσε στους Ελληναράδες του… καναπέ.

Πολύ ειδυλλιακό για να είναι αληθινό…

Όλα αυτά όμως μέχρι χθες… που λες και από το τίποτα γυρίσαμε πέντε μήνες πίσω. Οδοφράγματα, χημικά, πέτρες, μολότοφ, απευθείας συνδέσεις  και μπόλικη σάλτσα.

Προβοκάτσια; Αγανάκτηση; Αντιδράσεις από τις γνωστές ομάδες αντιεξουσιαστών που μέχρι τώρα είχαν εξαφανιστεί; Θα δείξει…

Το μόνο σίγουρο είναι πως η σημερινή κατάσταση με την ψήφιση του τρίτου και χειρότερου μνημονίου, καθιστά και την κυβέρνηση της «Πρώτη φορά Αριστερά»…  ως άλλη μια εξουσία που με ΜΑΤ θα αναγκάζεται να εφαρμόζει ότι ψηφίζει…

Και μπορεί χθες να ήταν οι γνωστοί – άγνωστοι με κουκούλες… από το φθινόπωρο θα είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, το παιδί μας… θα είμαστε εμείς που μάλλον θα κληθούμε να πούμε για άλλη μια φορά ΟΧΙ.

Μακάρι να διαψευστώ…