Σάββατο 13.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τι περιμένουν οι προεδράρες των σωματείων του νομού να μπούνε κι άλλα λουκέτα;

09.11.2021

Του Χρήστου Κοντού

Μπορεί lock down να μην έχουμε, όμως η διαμορφωθείσα κατάσταση στο νομό με την τεράστια αύξηση των κρουσμάτων για τις επιχειρήσεις τείνει να γίνει χειρότερη από το να είχαν κλείσει, μιας και τώρα λειτουργούν κανονικά με όλα τα έξοδα να τρέχουν, αλλά να απευθύνονται σε λιγότερο από το 40% του κόσμου, κυρίως στον χώρο της εστίασης.

Την ίδια ώρα, εκτός θεαματικών θετικών εξελίξεων, στις καλένδες πάει και η υπόθεση του Μύλου των Ξωτικών. Στη γειτονική Λάρισα λόγω της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες αλλά και της συνεχούς καταπόνησης της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Λάρισας έκτακτη σύσκεψη με την συμμετοχή των επιχειρηματικών φορέων της Π.Ε. Λάρισας.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται ότι «καταγράφηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας αλλά και οι ανισορροπίες που δημιουργούνται στην αγορά από τελευταία μέτρα για τις εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις εστίασης, αλλά και την ραγδαία αύξηση του κόστους ενέργειας και πρώτων υλών» και απέστειλαν κοινή επιστολή προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Άδωνι Γεωργιάδη, Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα με θέμα: «Προτάσεις αντισταθμιστικών μέτρων  για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού (Covid-19) αλλά και την ραγδαίες ανατιμήσεις»

Εμείς τι κάνουμε; Θα ξυπνήσουμε κ. κ. προεδράρες των σωματείων του νομού;