Σάββατο 29.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ο λαός και απέναντι… η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ

18.11.2015

Του Χρήστου Κοντού

Χθες ήταν καφέδες και προπηλακισμοί κατά των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, και στη συνέχεια συνθήματα κατά του πρωθυπουργού στο Πολυτεχνείο.

Σήμερα άγριο ξύλο, καπνογόνα και δακρυγόνα κατά των αγροτών στη Βουλή. Τα όργανα άρχισαν και όσοι δεν το καταλαβαίνουν, καλύτερα να πάνε σπιτάκι τους από τώρα.

Οι εποχές όπου ο κ. Τσίπρας κυκλοφορούσε μόνος με το σακάκι στον ώμο μέσα στο Σύνταγμα, αποτελούν παρελθόν, όπως παρελθόν αποτελεί και η συμμετοχή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις πορείες, όποιες και αν είναι αυτές. Πλέον όπως οι προκάτοχοί τους, θα κυκλοφορούν με αστυνομικούς (ήδη έχουν όλοι τους) και όσο περνάει ο καιρός, με ακόμη περισσότερους.

Και όταν ένας πρωθυπουργός, ένας υπουργός ή ακόμη – ακόμη και ένας βουλευτής, χρειάζεται τον αστυνομικό του να κυκλοφορήσει ανάμεσα στους πολίτες, ο κύβος ερρίφθη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ της αριστεράς έκανε την επιλογή να ταχθεί ενάντια στον λαό του, επέλεξε την εφαρμογή των πιο σκληρών μέτρων, σε αντίθεση με τις πριν ένα χρόνο εξαγγελίες του.

Προφανώς κανείς δεν επιρρίπτει ευθύνες πως το κυβερνών κόμμα χρεοκόπησε τη χώρα, αλλά από τη στιγμή που καλείται να την σώσει… με την ίδια αποτυχημένη συνταγή των προκατόχων του, το λιγότερο είναι να έχει την ίδια τύχη με αυτούς.

Χθες σε όλη τη χώρα η αστυνομική δύναμη ήταν παντού ενισχυμένη. Ακόμη και στα Τρίκαλα είδαμε διμοιρία των ΜΑΤ, σε μια πορεία καθόλα ειρηνική.

Μόνο που οι δυνάμεις καταστολής (ωραίος αριστερός όρος), δεν πρόκειται να κάνουν πίσω αυτόν που πλέον θα χάσει το σπίτι του και την επιχείρησή του με την άρση των πλειστηριασμών, που είναι επίτευγμα τούτης της κυβέρνησης.

Δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγρότη που βλέπει τη σοδιά του πεταμένη στα χωράφια. Και οι αγρότες που βρέθηκαν χθες στην Αθήνα, είναι το ελάχιστο μπροστά στα μπλόκα που θα ακολουθήσουν.

Και σαφέστατα δεν πρόκειται να κάνουν πίσω τον άνεργο που βλέπει τα παιδιά του να πεινάνε.

Η υπομονή του κόσμου έξι χρόνια τώρα, με όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες να περνούν το κατώφλι των ορίων της φτώχειας, έχει εξαντληθεί. Εύχομαι οι κυβερνώντες να το καταλάβουν ΤΩΡΑ, γιατί αύριο ίσως είναι πολύ αργά για όλους…