Πέμπτη 09.04.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τα… αληθινά Pokemon βρίσκονται στην Συρία

25.07.2016

Του Χρήστου Κοντού

«Είμαι εδώ. Έλα να με σώσεις» γράφουν κάτω από εικόνες με Pokemon μικρά παιδιά από διάφορες περιοχές της Συρίας που φωτογραφίζονται, σε μια δραματική προσπάθεια να στραφεί το ενδιαφέρον εκατομμυρίων ανθρώπων, που έχουν κυριευθεί από τη μανία του παιχνιδιού, στον πόλεμο που συμβαίνει στη χώρα τους.

Οι φωτογραφίες με τα παιδιά της Συρίας που κρατούν εικόνες χαρακτήρων Pokemon, ζητώντας από τον κόσμο να σώσει τη ζωή τους, κυκλοφορούν εδώ και μέρες στο Διαδίκτυο.

Δεκάδες χιλιάδες παιδιά που ζούνε στα χαλάσματα, που δεν έχουν κανέναν από τους δυο γονείς, που ακόμη ο πόλεμος είναι πάνω από το κεφάλι τους, όσο ακόμη αυτό βρίσκεται στους ώμους τους.

Την ίδια ώρα που τα δικά μας παιδιά θέλουν ακόμη πιο προηγμένης τεχνολογίας κινητό για να κυνηγήσουν τα Pokemon, για να μπούνε σε ακόμη ένα παιχνίδι του καταναλωτισμού που μας έχει οδηγήσει εδώ ως κοινωνία.

Ας μην απορούμε λοιπόν με όλα αυτά που συμβαίνουν στον δυτικό κόσμο. Ας μην απορούμε με όλους αυτούς που ζώνονται με εκρηκτικά, αδιαφορώντας πόσους αθώους θα πάρουν μαζί τους, γιατί τελικά δεν είμαστε και τόσο αθώοι…

Ο δικός τους πλούτος, έγινε δικός μας γιατί κάποιοι πήγαν και με τα όπλα τους τον άρπαξαν. Αυτό θα έπρεπε να το νιώθουμε πολύ περισσότερο απ’ όλους εμείς οι Έλληνες που βλέπουμε τον δικό μας πλούτο, σε έναν άλλο πόλεμο, οικονομικό, να τον υφαρπάζουν οι δυνατότεροι…