Δευτέρα 28.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ο Χριστός συγχωρεί, η Εκκλησία όμως ποτέ

05.11.2016

Του Χρήστου Κοντού

«Που πας ρε Καραμήτρο;» λίγο πολύ είναι σε όλους μας γνωστό το ανέκδοτο όπου ο λοχίας για να ανακοινώσει με εύσχημο τρόπο του θάνατο του πατέρα του Καραμήτρου, καλεί τους στρατιώτες, τους στήνει σε μία γραμμή και φωνάζει:
– Όποιος έχει πατέρα, να κάνει ένα βήμα μπροστά!
Κάμποσοι στρατιώτες, μαζί και ο Καραμήτρος, κάνουν το βήμα.
Το βλέπει ο λοχίας και λέει:
– Που πάς, ρε Καραμήτρο;

Ετσι τους φώναξε και ο Τσίπρας και τους είπε: Όποιος έκανε το μικρότερο κακό την κυβέρνηση να κάνει ένα βήμα μπροστά και λέει:

«Που πας ρε Φίλη;

Ποιος είσαι εσύ που θα τα βάζεις με την Εκκλησία; Εδώ είναι Ελλαδιστάν… Πας μη Χριστιανός Ορθόδοξος είναι καταδικασμένος.

Δεν είδες εμένα βρε ταλαίπωρε που τρέχω στο Άγιο Ορος, που φιλάω τα χέρια των παπάδων που κάνω το σταυρό μου στις ορκωμοσίες; Τι άλλο θες για να καταλάβεις;»

Που πας ρε Φίλη;

Δεν κατάλαβες που ήσουν παρελθόν για την κυβέρνηση τρεις μέρες πριν όταν ο Aρχιεπίσκοπος με συνέντευξη στον ΣΚΑΙ σε περιέγραφε ως «προβληματικό άνθρωπο». «Άλλα λέει το πρωί, άλλα το βράδυ, είναι ασυνεπής στις σχέσεις και τα λόγια του» σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος, ο οποίος έκανε λόγο και για μητρική σχέση της Εκκλησίας και του λαού και διερωτήθηκε: «Ποιος θα μας χωρίσει;». ««Ο λαός τους ψήφισε, ο λαός θα απολαύσει τα καλά και τα κακά και στο συγκεκριμένο θέμα, ποιο λόγο έχει ο πρωθυπουργός, η Αριστερά, ο Κομμουνισμός -αν θέλετε- να έχει λόγο στα εκκλησιαστικά πράγματα; Ολόκληρη ιστορία ποιος θα πάρει το παγκάρι της Ευαγγελιστρίας, του ναού της Τήνου…».

Που πας ρε Φίλη;

Θα βάλεις χέρι και στο παγκάρι; Τα καλά και συμφέροντα δεν αγγίζονται από κανένα γιατί… Ο Χριστός συγχωρεί, η Εκκλησία όμως ποτέ!