Πέμπτη 28.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πιθανές οι εκλογές μέσα στο φθινόπωρο

03.08.2020

Του Χρήστου Κοντού

Μονόδρομος φαίνεται πως είναι οι εκλογές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν έρθει το δεύτερο κύμα του κορονοϊού, που ίσως καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και το αποτέλεσμα.

Η κυβέρνηση μέχρι και σήμερα φαίνεται να έχει κερδίσει πολλούς πόντους από τον χειρισμό του πρώτου κύματος κορονοϊού, όμως το άνοιγμα των συνόρων που ήταν επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού, αρχίζει ήδη να δημιουργεί γκρίνιες μιας και όλο και περισσότερα άτομα μολύνονται από το ιό, ενώ τα οικονομικά αποτελέσματα όχι μόνο δεν ήταν τα αναμενόμενα, αλλά αντίθετα είναι πολλές οι φωνές ακόμη και μέσα στη Ν.Δ. που ισχυρίζονται πως έπρεπε να ενισχύσουμε απλά τον εγχώριο τουρισμό για να αποφύγουμε τον ενδεχόμενο νέου lockdown.

Την ίδια ώρα από το κακό στο χειρότερο πάει και η οικονομική κατάσταση της χώρας με τις επιχειρήσεις να βάζουν η μία μετά την άλλη λουκέτο, ενώ δεν διαφαίνεται κανένα φως ανάκαμψης στο άμεσο μέλλον.

Αν σε αυτό προσθέσει κανείς πως τα περιβόητα 70 δις βοήθειας είναι απλώς στα χαρτιά μέσω προγραμμάτων και κάποια από αυτά που είναι πραγματικό χρήμα θα αρχίσουν να έρχονται από του χρόνου το καλοκαίρι, τότε ο χειμώνας χωρίς νωπή εντολή με νέο διακύβευμα θα είναι μακρύς και δύσκολος για την κυβέρνηση και με κόσμο στους δρόμους.

Σε αυτό δεν γίνεται να βγάλει κανείς απ’ έξω και τα σοβαρά εθνικά θέματα με την Τουρκία που το πιο πιθανό είναι να αποτελέσουν και την αφορμή για την εκλογική αναμέτρηση. Προς το παρόν όμως είναι Αύγουστος, τα μπάνια του λαού και κατά τον Ουμπέρτο Εκο δεν υπάρχουν… ειδήσεις.