Πέμπτη 06.08.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Θα πάρουμε μόνο τα… ρέστα από τα 2 δισ. της δόσης

24.11.2015

Η τραγωδία και ο εμπαιγμός συνεχίζεται. Απλά αυτή τη φορά με αριστερή κυβέρνηση. Χθες ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ενέκρινε την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ, τα οποία θα κατευθυνθούν κυρίως για την αποπληρωμή του χρέους, και δευτερευόντως για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου και τα συγχρηματοδοτούμενα από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε. έργα.

Δηλαδή θα μας δώσουν χρήματα ή μάλλον για την ακρίβεια, θα μας δώσουν τα ρέστα αφού κρατήσουν τα δικά τους δανεικά και θα μας πούνε κόψτε το λαιμό σας.

Κόψτε το λαιμό σας εσείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες που το κράτος σας χρωστά, ποσώς που ενδιαφέρει την κυβέρνηση, αν αρκετοί από αυτούς αναγκαστούν να βάλλουν λουκέτο και να μείνουν και κάποιες χιλιάδες άνεργοι.

Μάλιστα κατέστη, δε, σαφές από τον πρόεδρο του Eurogroup, κ. Γ. Ντάισελμπλουμ, τον κοινοτικό επίτροπο, κ. Π. Μοσκοβισί, και τον επικεφαλής του ESM, κ. Κ. Ρέγκλινγκ, πως τα δάνεια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (εκτιμάται ότι θα χρειαστούν περί τα 6 δισ. ευρώ από το σύνολο των 10 δισ. ευρώ που έχει στη διάθεσή του ο ESM) είναι άμεσα διαθέσιμα και θα διατίθενται μόλις οριστικοποιείται το ακριβές ποσό που θα χρειάζεται η κάθε τράπεζα. Συγχρόνως το ποσό που θα χρειαστούν οι υπόλοιπες τράπεζες -μη συστημικές- θα εξεταστεί στα μέσα Δεκεμβρίου.

Δηλαδή άλλα 6 δις στην καμπούρα του Ελληνικού λαού, για να σωθούν οι μεγαλοκαρχαρίες, οι ληστές της χώρας που την οδήγησαν εδώ, που έχουν βάλει την θηλιά στο λαιμό του κάθε δανειολήπτη, που πέραν των δικών του οφειλών προς την κάθε τράπεζα, πρέπει να πληρώνει και αυτές στο κράτος, για να σώσει πάλι τις τράπεζες που θα τον κρεμάσουν.

Αλήθεια πόση ακόμη κοροϊδία θα υπομένουμε με σκυμμένο το κεφάλι;