Τετάρτη 28.07.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Οι Κινέζοι… οι τράπεζες και οι κατασχέσεις σπιτιών

19.10.2017

Του Χρήστου Κοντού

Κινέζος επενδυτής αγόρασε… 100 διαμερίσματα στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ο συγκεκριμένος άνδρας προχώρησε στην αξιοποίησή τους μέσα από τις πλατφόρμες βραχυχρόνιων ενοικιάσεων και στη συνέχεια τα πούλησε ως επενδυτικό χαρτοφυλάκιο σε ξένο επενδυτή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ίδιος επενδυτής ετοιμάζει νέα αγορά ώστε να αποκτήσει περισσότερα από 100 διαμερίσματα αυτή τη φορά, στην ίδια περιοχή.

Η είδηση δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή» και είναι ίσως η μεγάλη απάντηση στο ερώτημα: Ακόμη και αν οι τράπεζες κατασχέσουν τα σπίτια του κοσμάκη, ποιος θα έρθει να τα αγοράσει;

Ο λόγος της προτίμησης για επενδύσεις στα Εξάρχεια δεν είναι άλλος από τις χαμηλές τιμές των ακινήτων αλλά και από τη διάθεση πολλών ιδιοκτητών, ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Δημήτρης Μελαχροινός, συνιδρυτής της ιστοσελίδας Spitogatos, υπάρχει ζήτηση ακινήτων από ανθρώπους του εξωτερικού και δη εκτός της Ευρώπης. Όπως προκύπτει, η μεγαλύτερη αύξηση έρχεται από την Κίνα, κατά 203%, από την Τουρκία, κατά 90% και τα ΗΑΕ κατά 50%. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει και από τη Γερμανία, κατά 68% η αύξηση.

Το 70% των αδειών παραμονής που έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα μέσω του προγράμματος “Χρυσή Βίζα” είναι στην περιοχή της Αττικής, με το 26,52% να αφορά ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και το 20,8% στην περιοχή της Παλλήνης.

Αυτό φυσικά μπορεί κάλλιστα να επεκταθεί και στις άλλες επαρχιακές πόλεις ακόμη και σε χωριά… γιατί τελικά μπορεί εμείς να μην βρίσκουμε μια εμφανή δικαιολογία στο τι μπορεί οι ξένοι να κάνουν ένα σπίτι σε ένα χωριό των Τρικάλων… αυτοί όμως ξέρουν… ειδικά όταν θα φτάσουν και οι κατασχέσεις των χωραφιών…