Τετάρτη 19.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η ντροπή τους, γίνεται προπαγάνδα… επιτυχίας

17.09.2015

Του Χρήστο Κοντού

Στην Ελλάδα της φτώχειας, της ανεργίας και των ανίκανων πολιτικών ανδρών να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο, επαίρονται όλοι και καμαρώνουν, για την διανομή της ελεημοσύνης των εταίρων προς στήριξη δομών ανέχειας που δημιούργησαν τα τρία μνημόνια.

Μετά τους δημάρχους, χθες ήρθε η σειρά του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού να καμαρώσει… μέσω δελτίου τύπου γιατί πάνω από 5.200 ωφελούμενοι γονείς (μητέρες ή πατέρες με επιμέλεια τέκνου) θα ενταχθούν στις Δομές που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 στη Θεσσαλία για τη σχολική χρονιά 2015-2016. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 7,5% σε σχέση με πέρυσι καθώς οι ωφελούμενοι ανήλθαν στους 4.836 αντίστοιχα.

Δομές που θα έπρεπε να υπάρχουν σε κάθε σοβαρή χώρα που θέλει να λέει πως έχει ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ.

Θα ήταν αστείο όμως να πιστέψουμε πως με αυτό το πολιτικό δυναμικό που παρελαύνει δεκαετίες τώρα, θα μπορούσε να γίνει. Η δική του ΠΡΟΝΟΙΑ, ήταν ακριβώς το αντίθετο: Μίζες, διαπλοκή, ρουσφετολογία, ξεπούλημα του πλούτου, ακόμη και τον κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, που κάλλιστα θα μπορούσε να τοποθετηθεί στα όρια της Εθνικής προδοσίας.

Γιατί κανείς τους ποτέ όχι μόνο δεν κατάφερε, αλλά δεν είχε καν περιεχόμενο στα παντελόνια του να αξιοποιήσει τον τεράστιο πλούτο που έχει τόσο σε έμψυχο δυναμικό, όσο και εκμεταλλεύσιμα αποθέματα τούτη η χώρα. Κανείς και δεν εξαιρούνται οι σημερινοί, δεν κατάφερε να σηκώσει κεφάλι, να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να διεκδικήσει. Κι αυτό γιατί κανείς τους δεν είπε ποτέ στο λαό την αλήθεια για να το έχει στο πλευρό του. Με ψέματα που χαϊδεύουν τα αυτιά τάζουν ευημερία χωρίς δουλειά και χωρίς θυσίες. Κι εμείς χειροκροτητές, βολεψάκιδες, παρτάκιδες ή στην καλύτερη των περιπτώσεων θεατές ή αδιάφοροι, περιμένουμε το θαύμα να μας σώσει. Ετσι τους βόλευε να μας κάνουν… κι έτσι βολευτήκαμε κι εμείς. ΤΩΡΑ ας ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.