Σάββατο 14.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Επιτέλους οι δανειστές… ανακάλυψαν το ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

24.06.2015

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Πιερ Μοσκοβισί στις προτάσεις της Ελλάδας καθώς ο επίτροπος Οικονομίας είπε ότι οι δανειστές είναι σοκαρισμένοι από τον υφεσιακό χαρακτήρα των μέτρων της κυβέρνησης.  Η Ελλάδα πρέπει να μεταρρυθμίσει το πολιτικοοικονομικό σύστημά της γιατί δεν ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα… π.χ. το ύψος του ΦΠΑ, είναι μόνον η φανερή πλευρά του παγόβουνου και ότι οι αλλαγές που συζητούνται αφορούν ευρύτερα τον τρόπο λειτουργίας της ελληνικής οικονομίας, της δημόσιας διοίκησης, της δικαιοσύνης κ.ά.

Ανάλογη είναι και η στάση του ΔΝΤ που δεν βλέπει βιώσιμη λύση για την Ελλάδα αφού πέραν του ότι και το ίδιο θεωρεί τα μέτρα υφεσιακά κρίνει απαραίτητη και τη διαγραφή μέρος του χρέους.

Αλήθεια τι βλέπουν οι δανειστές… και οι… θεσμοί που εμείς εδώ και έξι χρόνια δεν θέλουμε να καταλάβουμε;

Είναι πολύ πολύ απλό… ΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Γι’ αυτό απέτυχαν παταγωδώς μέχρι σήμερα όλα τα σχέδια που είχαν κάνει. Γιατί δεν είχαν συνειδητοποιήσει πόσο βαθιές είναι οι ρίζες του.

Όταν ζητούσαν μέτρα από την Ελλάδα και τα ζητούσαν σε αριθμούς, πίστευαν πως θα γίνει το αυτονόητο που συμβαίνει στις χώρες τους. Ότι δηλαδή ο δημόσιος τομέας λειτουργεί,. Ότι οι υπάλληλοι αμείβονται με μικρές αποκλείσεις με βάση αυτό που προσφέρουν, ότι όποια υπόθεση πάει στη Δικαιοσύνη εκδικάζεται, ότι για να βγει κάποιος στη σύνταξη θα πρέπει να εργάζεται και να έχει προσφέρει και το ανάλογο ποσό στον ασφαλιστικό του φορέα κλπ.

Δεν γνώριζαν πως ένας κηπουρός στο νοσοκομείο μπορεί να πληρώνεται περισσότερο από τον χειρούργο, η καθαρίστρια του υπ. Οικονομικών περισσότερα από το τον καθηγητή πανεπιστημίου, είχαν πλήρη άγνοια για τους Κολλάδες, τους Φωτόπουλους και τα λαμόγια των πολιτικών που συναλλάσσονταν και συνεχίζουν… μαζί τους.

Δεν πίστευαν πως στην χώρα της Δημοκρατίας δεν εκλέγεται ο καλύτερος αλλά αυτός που τάζει θεσούλες, που υπόσχεται αυξήσεις, και στην συνέχεια εξαπατά το εκλογικό σώμα για να έρθει ο επόμενος με την ίδια ακριβώς λογική.

Ζητούσαν περικοπές σε αριθμούς χωρίς να γνωρίζουν πως αυτοί οι αριθμοί δεν θα προέλθουν από τον ιδιωτικό τομέα πάνω στον οποίο στηρίζεται το κάθε καπιταλιστικό σύστημα για την παραγωγικότητα της κάθε χώρας. Και πολύ περισσότερο δεν γνώριζαν ούτε μπορούσαν να διανοηθούν πως αυτό μπορούσαν να το κάνουν δεξιές κυβερνήσεις όπως αυτές του ΣαμαραΒενιζέλου και του Παπαδήμου.

Αυτή την πεπατημένη βρήκε, σε αυτούς έταξε και ο ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό τον φαύλο κύκλο του ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ποντάρει. Για αυτό δεν ήταν έκπληξη η επαναπρόσληψη των απολυμένων (δικοί τους πελάτες είναι), αλλά ούτε και η πάση θυσία περιφρούρηση μισθών και συντάξεων, ρίχνοντας στο Καιάδα της υπερφορολόγησης τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Μόνο που τώρα έφτασε μοιραία αυτό στο τέλος του. Ο γόρδιος δεσμός θα κοπεί και το ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ θα αλλάξει εντελώς (δεν υπάρχουν ψευδαισθήσεις για εξαφάνισή του) για ένα και μόνο λόγο… γιατί όλα αυτά τα μέτρα θα χρεοκοπήσουν την χώρα.

Βέβαια αυτό δεν θα συμβεί μέσα στο καλοκαίρι, γιατί ξεκινούν τα μπάνια του λαού, αλλά σίγουρα μέσα στο φθινόπωρο, όταν η κυβέρνηση διαπιστώσει με οικτρό τρόπο πως δεν υπάρχει σάλιο στον επιχειρηματία για φόρους… ώστε να στηρίξει τον δημόσιο τομέα.