Κυριακή 05.04.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μαζί με τη χώρα, χάσαμε και την ελπίδα

23.06.2015

Του Χρήστου Κοντού

Για όσους έχουν καθίσει έστω και λίγες φορές σε ένα χαρτοπαικτικό τραπέζι, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τις λέξεις «καλό χαρτί», «μπλόφα», «πάσο», «ρέστα»… Σίγουρα τις λέξεις αυτές τις γνωρίζουν και όσοι θέλουν δηλώνουν οπαδοί της θεωρίας των παιγνίων, μεταξύ αυτών ο πρωθυπουργός της χώρας και πολύ περισσότερο ο υπ. Οικονομικών που από την επόμενη μέρα των εκλογών καθίσανε στο τραπέζι, με συγκεκριμένη εντολή του Ελληνικού λαού.

Στόχος ήταν όχι να κερδίσουμε από τους συμπαίκτες τα χρήματα τους, αλλά να «ρεφάρουμε», αυτά που πήραν από τους προηγούμενους δικούς μας που καθόταν πριν στην ίδια καρέκλα και είχαν χάσει σχεδόν τα πάντα, γνωρίζοντας πως ο ντίλερ τους μοίραζε σημαδεμένα χαρτιά. Οι υποσχέσεις των νέων παικτών για κέρδη ήταν πολλές αφού πέραν του ότι κρατούσαν στα χέρια τους ένα πολύ καλό χαρτί (νωπή εντολή του Ελληνικού λαού), μας έκλειναν το μάτι πως είχαν και άσσο στο μανίκι (Βοήθεια από Ρωσία, Κίνα κλπ).

Υποτίθεται πως η τράπουλα άλλαξε και πως οι ίδιοι την ανακάτευαν επί πέντε ολόκληρους μήνες… για να διαπιστώσουμε χθες, πως μόνον αυτό δεν συνέβη. Η τράπουλα ήταν ίδια, η μπλόφα μας δεν πέρασε και στο μανίκι δεν είχαμε τίποτα.

Η κυβέρνηση παίζοντας τα ρέστα της όλον αυτό τον καιρό, χθες έπαιξε και την χώρα. Η “αρρώστια του παιχνιδιού”, έκανε τους κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη να ποντάρουν στο τραπέζι τους νέους που θα συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό, τους άνεργους που θα συνεχίσουν να ψάχνουν για δουλειά σε μια χώρα πιο εξαθλιωμένη, τους άστεγους που θα συνεχίσουν να κοιμούνται στα πεζοδρομία και θα συνεχίσουν να πληθαίνουν, τους ελεύθερους επαγγελματίες που αποτελείωσε αλλά το κυριότερο την ΕΛΠΙΔΑ.

Ο ίδιος που την καλλιέργησε στον Ελληνικό λαό και προσπάθησε να την σπείρει και στην Ευρώπη, εμφανώς ταπεινωμένος χθες βράδυ, δεν στάθηκε όρθιος όπως όσοι τον ψήφισαν θα περίμεναν, αλλά έκανε μια μεγάλη επίκυψη.

Ούτε αυτός κατάφερε να σηκωθεί από την καρέκλα και να φύγει από το τραπέζι.

Τις επόμενες μέρες αυτή η μεγάλη ήττα θα επιχειρηθεί να εμφανιστεί ως νίκη και ως λύση ανάγκης. Εργο που το έχουμε ξαναδεί από την ημέρα που άνοιξε την πόρτα του φρενοκομείου ο Γιωργάκης και που συνέχισαν να παίζουν Λουκάς Παπαδήμος και Σαμαράς με Βενιζέλο.

Μα ο Ελληνικός λαός θέλει να παραμείνει στο ευρώ θα πούνε πολλοί… Μόνο που ευρώ δεν θα έχουμε… και πολύ περισσότερο δεν θα έχει αυτή η κυβέρνηση, γιατί θέλουν να την δούνε όσο πιο ταπεινωμένη γίνεται και θα συνεχίσουν να την ταπεινώνουν όλο και περισσότερο.

Αλλά οι μεγάλοι ηγέτες εκεί φαίνονται… στο να οδηγούν τους λαούς και όχι να άγονται από αυτούς για μικροπολιτικά οφέλη.