Κυριακή 26.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

«Κίνημα Αλλαγής»: Βάζουν λουκέτο… πριν το ανοίξουν;

02.05.2018

Του Χρήστου Κοντού

«Κλείνουν το μαγαζί πριν το ανοίξουν;» Αυτό είναι το ερώτημα ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ μόλις είδε την ανακοίνωση περί διορισμού των Νομαρχιακών Επιτροπών στο Κίνημα Αλλαγής.

Μάλιστα οι συσχετισμοί μόνο φωτιές θα ανάψουν και κάθε σοβαρό μέλος σκέφτεται σοβαρά πλέον να μετακομίσει εκτός χώρου… ή να σφυρίζει αδιάφορα στις εκλογές, όταν αυτές γίνουν.

Σύμφωνα με την απόφαση η εκπροσώπηση στις ανά την Ελλάδα Νομαρχιακές να είναι ως εξής… 4 Φώφη, 2 ΓΑΠ, 2 Ποτάμι, 1 Ανδρουλάκης, 1 Καμίνης, 1 ΔΗΜ.ΑΡ..

Αδιάφορο τους είναι προφανώς αν υπάρχουν τόσα στελέχη και ποια στελέχη μπορεί να είναι αυτά. Αδιάφορο επίσης το γεγονός πως δεν μπορείς να ζητάς συνεργασίας από τους άλλους χώρους που απαρτίζουν το νέο σου πολιτικό φορέα, με αναλογίες όπως οι παραπάνω.

Και μπορεί οι αντιδράσεις μέχρι τώρα να είναι λίγες και να εξαντλούνται στα πηγαδάκια και μεταξύ… των Πασόκων, αν όμως αυτή η αναλογία ισχύσει και στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων (που αυτό θα γίνει), τότε θα αρχίσει ο χορός των δηλώσεων στα ΜΜΕ.

Εξάλλου οι λάθος μέχρι τώρα κινήσεις της προέδρου του «Κινήματος Αλλαγής» κ. Φώφης Γεννηματά, έχουν αποτυπωθεί και στις δημοσκοπήσεις όπου όχι απλά υπάρχει μεγάλη απώλεια σε σχέση με το 10% του περασμένου φθινοπώρου, αλλά βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Αυτό βέβαια σε επίπεδο νομού Τρικάλων δεν έχει μόνο την ερμηνεία της απώλειας ενός ποσοστού, αλλά και την απώλεια έδρας που πολλοί ευελπιστούσαν πως θα έχουν αν το κίνημα έπαιρνε υψηλά ποσοστά σε επίπεδο Θεσσαλίας. Αν αυτή η κατηφόρα συνεχιστεί τότε όχι μόνον σε λίγο καιρό δεν θα διαγκωνίζονται για τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του «Κινήματος Αλλαγής», αλλά θα ψάχνουν για υποψηφίους.

Μάλιστα ονόματα που μέχρι πρότινος έδειξαν ενδιαφέρον για το ψηφοδέλτιο και δεν ανήκαν στο στρατόπεδο της Φώφης Γεννημάτα, τώρα ακούγεται πως κουβεντιάζουν με τον δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου, μεταπηδώντας στην άλλη άκρη του… ποταμιού.