Κυριακή 17.10.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Έξοδος στις αγορές ή έξοδος του Μεσολογγίου

25.04.2018

Του Χρήστου Κοντού

Είναι ή δεν είναι καθαρή η έξοδος της χώρας μας στις αγορές; Την έχει βάλει κανείς στο πλυντήριο και αν ναι, τι απορρυπαντικό έριξε; Το πλυντήριο είναι Ζήμενς ή είναι αμερικανικής κατασκευής;

Ζούμε σε μια χώρα όπου το παράλογο έχει κυριαρχήσει της λογικής. Πόσο ενδιαφέρει τον απλό πολίτη αν η έξοδος από τα μνημόνια είναι καθαρή ή… βρώμικη. Ότι χειρότερο ήταν να συντελεστεί σε βάρος του και μάλιστα διαχρονικά από το 2010 μέχρι σήμερα έχει συμβεί. Το βιοτικό επίπεδο με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ., Σαμαροβενιζέλων και Τσιπροκαμμένων, έχει φτάσει στα τάρταρα. Η πραγματική ανεργία (και όχι 4ωρα και η εποχική απασχόληση) παραμένει στο κόκκινο, ο κόσμος συνεχίζει να αυτοκτονεί και όσοι δεν φτάνουν στην απονενοημένη κίνηση… είναι κρεμασμένοι στους κάδους απορριμμάτων.

Μια χώρα που ζει με επιδόματα, μια χώρα στην οποία η επιχειρηματικότητα διώκεται και οι επιχειρηματίες οδηγούνται στη φυλακή, αφού πρώτα η εφορία έχει βάλει ταφόπλακα στις επιχειρήσεις τους.

Τα ρουσφέτια και οι μίζες απλά άλλαξαν πρόσωπα και από πράσινα και μπλε έγιναν το τουρκουάζ του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλήθεια για πια έξοδο μιλάνε σε μια κατεστραμμένη χώρα με τις τράπεζες να κλέβουν τα σπιτάκια του κοσμάκη και την κυβέρνηση που φώναζε «ούτε ένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», να βάζει τη σφραγίδα του στους πλειστηριασμούς;

Αλήθεια ποια ψήφο και με ποιο θράσος θα έρθουν να τη διεκδικήσουν όλοι τους, αφού όλοι μαζί διέπραξαν το… τέλειο έγκλημα σε βάρος του Ελληνικού λαού, που απεύχομαι αλλά πολύ φοβάμαι, πως θα κλείσει με την απώλεια κανενός νησιού στο Αιγαίο, όπως έκλεισε το κεφάλαιο της χούντας με την απώλεια της μισής Κύπρου.