Τετάρτη 19.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η Ν.Δ. με το παλιό δεν θα φτιάξει καινούργιο…

29.03.2017

Του Χρήστου Κοντού

Σε τροχιά εξουσίας αρχίζει να κινείται η Νέα Δημοκρατία που τα ποσοστά των γκάλοπ τη θέλουν ακόμη και αυτοδύναμη, αν γινόταν οι εκλογές τώρα.

Πόσο όμως μέσα πέφτουν οι δημοσκοπήσεις, έχοντας μάλιστα το παράδειγμα τόσο των τελευταίων εκλογών στη χώρα, όσο και αυτά του brexit αλλά και του Τραμπ;

Μάλλον καθόλου και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει την ηγεσία του κόμματος όχι μόνο σε κεντρικό επίπεδο, αλλά και σε τοπικό.

Αν δεν υπάρξει ριζική αλλαγή πρωτίστως στα πρόσωπα, τότε τα πανηγύρια θα μείνουν μόνο σε επίπεδο δημοσκοπήσεων.

Ας σκεφτούνε οι τοπικοί παράγοντες γιατί ο κόσμος ψήφισε «όχι» στο δημοψήφισμα του Τσίπρα, ενώ την ίδια ώρα όλα τα μεγαλοστελέχη και όλο το σύστημα στήριζε το «ναι».

Ας σκεφτούνε ποιες φάτσες τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠαΣοΚ αντίκριζε κανείς στις συγκεντρώσεις στην κεντρική πλατεία και τι έλεγε ο κόσμος.

Δυστυχώς είτε το θέλουν μερικοί, είτε όχι στη συνείδηση του κόσμου είναι ταυτισμένοι με τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, τη λαμογιά, το ρουσφέτι και το ψέμα.

Σαφέστατα μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά, όμως το καινούργιο και το διαφορετικό θέλει θυσίες και μάλιστα με αποδείξεις, σε μια χώρα που έτσι κι αλλιώς έχει καεί από του Σωτήρες και που μετά την κουρκούτη… φυσάει και στο γιαούρτι.

Αν δεν έχουν τα κότσια να το κάνουν… θα μείνουν με τα ποσοστά των γκάλοπ στα χέρια…