Τρίτη 14.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κι όμως με τα μνημόνια πουλούν και τις… ψυχές μας

02.06.2016

“Συνελήφθη χθες  το πρωί στην Λάρισα από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, 79χρονος. Σε βάρος του, εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, με ποινή φυλάκισης 4 μηνών”.

Η παραπάνω είδηση είναι ακόμη μια στις δεκάδες που εκδίδονται καθημερινά από τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας. Τι όμως μπορεί να κρύβεται πίσω από μια τέτοια είδηση, κανείς μας δεν θα το μάθει. Αλήθεια πόσα χρωστούσε ο 79χρονος για να οδηγηθεί στις φυλακές για τέσσερις μήνες; Προφανώς ένα μικρό ποσό και άγνωστο από πού.

Η αναλγησία του κράτους και παράλληλα της Δικαιοσύνης που τελικά είναι τυφλή εκεί που θέλει (βλέπε λίστες και ένα σωρό υποθέσεις που σκανδαλωδώς έκλεισαν υπέρ των… επωνύμων), δείχνει τον δρόμο που θα ακολουθήσει και η κυβέρνηση της «Πρώτης φοράς Αριστερά» στη συνέχεια.

Η λογική που έχει παγιωθεί στην κοινωνία «Ας βάλει κι άλλους φόρους, ψυχή θα πάρει;», πλέον δεν ευσταθεί, γιατί και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή, εκχωρώντας τα πάντα στους δανειστές, παίρνουν και ψυχές. Πόσο λέτε να αντέξει ένας 79χρονος στη φυλακή, ή πόσο θα αντέξει ο κάθε γονιός όταν δει να του παίρνουν το σπίτι οι τράπεζες;

Οι αυτοκτονίες όχι μόνον δεν έχουν σταματήσει, αλλά πυκνώνουν. Αν σε αυτές προσθέσει κανείς τους θανάτους νέων ανθρώπων, στο νομό μας και μόνο, από νοσήματα που κύρια αιτία είναι το άγχος, όπως ο καρκίνος, ή καρδιά και τα εγκεφαλικά, τότε μόνο με μελανά χρώματα μπορεί να δει κανείς το αύριο.

Το ερώτημα που προκύπτει σχεδόν σε όλους μας είναι μέχρι πότε η Ελληνική κοινωνία, θα κάνει σαν να μην συμβαίνουν όλα αυτά; Θα ακολουθήσει ποτέ τον δρόμο των Ισπανών που βγήκαν στις πλατείες πριν τρία χρόνια και των Γάλλων σήμερα;

Οσο κυριαρχεί… το ΕΓΩ από το ΕΜΕΙΣ… μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ ακόμη…