Παρασκευή 28.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΔΟΛ: Για ένα πουκάμισο αδειανό…

19.01.2017

Του Χρήστου Κοντού

Εμβρόντητα τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την ωμή παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Μουλόπουλου στον ΔΟΛ… Ανακοινώσεις περί χειραγώγησης, εξαγοράς και διαπλοκής, τα ίδια κόμματα που μέχρι φώναζαν (και ορθά) γιατί δεν παρεμβαίνει η κυβέρνηση να σώσει δυο εφημερίδες που αποτελούν κομμάτι της ιστορίας του τόπου, εφημερίδες που όπως διατείνονταν ο ιδρυτής της Χρήστος Λαμπράκης, ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις.

Τελικά η κυβέρνηση παρενέβη, όχι όμως όπως θα ήθελαν ΠαΣοΚ, Ν.Δ. και «Ποτάμι», που είδαν τα κύρια μέσα έκφρασής τους ΝΕΑ και ΒΗΜΑ (αυτά που τάιζαν παχυλά για δεκαετίες), να περνούν στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ καθ’ ολοκληρία.

Αλήθεια πίστευαν πως Τσίπρας, Παππάς και σια, θα έβαζαν το κεφάλι τους στον ντορβά (κρατήστε το αυτό γιατί κάποια στιγμή θα υπάρξει και Δικαιοσύνη στην Ελλάδα), για να γράφει ο Βενιζέλος ανενόχλητος τις αμπελοφιλοσοφίες του ή για να διοχετεύει σχόλια ο… μεγάλος πρώην πρωθυπουργός; Αν ναι, είναι επιεικώς ανόητοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα που περνά μετατρέπεται σε ένα κατεξοχήν αστικό κόμμα, δημιουργεί παρά τα απανωτά μέτρα που παίρνει, την δική του εκλογική βάση και όσο ο παραδοσιακός χώρος του Κέντρου καθυστερεί να βρει έναν ηγέτη, μεταμορφώνεται σε ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

Το ζήτημα είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ το κάνει άγαρμπα, δεν έχει τακτική… και καθόλου τακτ. Αυτό εξάλλου έπαθε και με τις άδειες των καναλιών, όπου για να δείξει το «αριστερό» του πρόσωπο δεν άκουσε την πρόταση της Ν.Δ. και του ΠαΣοΚ που ξέρουν εδώ και δεκαετίες πως παίζεται το παιχνίδι… και είναι αυτοί που έχουν ορίσει την λέξη διαπλοκή.

Αυτό όμως που δεν κατάλαβαν στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πως η διαπλοκή εύκολα αλλάζει χέρια, πάει με αυτόν που έχει το χρήμα και την εξουσία.

Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάλαβε πως αυτά τα δύο έντυπα απευθύνονται κυρίως στον κεντρώο χώρο δηλαδή στο πάλαι ποτέ κραταιό ΠαΣοΚ που ήδη άρχισε το μποϋκοτάζ και είναι ζήτημα χρόνου,  όπου τα μέσα του ΔΟΛ θα είναι μια ξεπεσμένη αυτοκρατορία αφού δεν θα έχουν αναγνωστικό κοινό. Τα «Νεα» έχουν ήδη πιάσει πάτο.

Ισως τελικά πολλή φασαρία για…  «ένα πουκάμισο αδειανό για μιαν Ελένη».