Τρίτη 11.08.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Χρόνια πολλά Γιάννη!!!

09.01.2017

Του Χρήστου Κοντού

Στον Αντετοκούμπο η ευχή, παρότι κι εγώ θα προσθέσω ένα άρθρο μέσα στα όσα μέχρι σήμερα τον επαινούν. Σε αυτόν τον μαύρο, τον αράπη τον μπλάκ… Σε αυτόν που πουλάει ρολόγια, τραντζιστοράκια, φορτιστές κινητών και ότι εισάγει το κάθε λαμόγιο από την Κίνα χωρίς δασμούς.

Στον μαύρο αυτόν που τον μαζεύει η αστυνομία μέσα για παράνομο εμπόριο και το «κράτος» τα πίνει παρέα με αυτόν που του τα προμηθεύει.

Σε αυτόν που απευθυνόμαστε όλοι με την φράση my friend, αυτόν που τον αποκαλούμε λαθρομετανάστη που ήρθε να μας πάρει τη δουλειά, να βιάσει τις γυναίκες μας.

Σ’ αυτόν που δηλώνει με καμάρι στον ΝΒΑ πως είναι Έλληνας…

Σ’ αυτόν που αρνήθηκε να υπογράψει πάνω στην Ελληνική σημαία γιατί την θεωρεί σύμβολο, στέλνοντας παράλληλο μήνυμα στους ακροδεξιούς Ελληναράδες, αλλά και τους αριστερούς επαναστάτες που την θεωρούν απλώς ένα κομμάτι πανί.

Χρόνια πολλά σε αυτόν που έδωσε ένα μεγάλο χαστούκι στον ρατσισμό σε αυτή την χώρα.

Χρόνια πολλά στον Έλληνα Γιάννη που μας κάνει να δακρύζουμε υπερήφανοι για την Παιδεία που του δώσαμε ως χώρα.

Και Γιάννηδες από την Αλβανία, το Πακιστάν, την Αφρική υπάρχουν πολλοί. Ζούνε ανάμεσα μας, τα παιδιά τους ξέρουν καλύτερα την Ελληνική από τα παιδιά μας και διαπρέπουν στα Ελληνικά γράμματα.

Γιατί πας μετέχων της Ελληνικής Παιδείας, είναι Ελληνας, εκτός και αν η Παιδεία μας είναι για τα σκουπίδια.

Υ.Γ.: Μπορεί σήμερα να περίμενε κανείς να γράφω για το Κυπριακό, το καιρικό, για την ανύπαρκτη κρατική μηχανή… όμως όλα τα παραπάνω έχουν έναν κοινό παρανομαστή που λέγεται αγάπη για την Ελλαδα, χωρίς αυτήν, τους ίδιους θα εκλέγουμε και όλοι μαζί θα κλαίγουμε…