Τρίτη 16.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΚΝΕ Τρικάλων: Όταν η καταστολή συνάντησε τη βλακεία…

26.11.2018

Το πρωτοφανές περιστατικό της Παρασκευής 23/11, με πρωταγωνιστές ένα διευθυντή και 3 μαθητές Λυκείου, αποτελεί σίγουρα μια νέα, καινοτόμα «εκπαιδευτική» μέθοδο, στη σχολική κοινότητα: Η αστυνομία να καλείται από διευθυντή του σχολείου, για να κρίνει τη νομιμότητα του delivery!!! Για το «αμάρτημα» αυτό, ως άλλοι κατάδικοι, οι μαθητές να σέρνονται για να απολογηθούν και να μεταμελήσουν για την ανάρμοστη αυτή ….παραγγελία!

Η τραγελαφικότητα κάποιων διευθυντών καμιά φορά ξεπερνά και τη ζωηρή φαντασία των μαθητών! Είτε πρόκειται για κωμικοτραγική απόφαση «εν βρασμώ», είτε για τακτική του διευθυντή, είναι εξίσου επικίνδυνα…

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα οι μαθητές σε διάφορες πόλεις τις Ελλάδας, έχουν έρθει αντιμέτωποι με κρούσματα αυταρχισμού και καταστολής, που έχουν ενταθεί τις τελευταίες μέρες σε Γυμνάσια και Λύκεια, έπειτα από τις μαθητικές κινητοποιήσεις στις 29 Οκτώβρη, που οι μαθητές έδωσαν μαχητική απάντηση στη κυβέρνηση!

Στο πνεύμα της αμφισβήτησης από το υπουργείο Παιδείας της νομιμότητας της οργάνωσης του αγώνα των μαθητών, διευθυντές βάζουν εμπόδια στις συλλογικές διαδικασίες του μαθητικού κινήματος, αρνούνται την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων, απειλούν με ποινές σε περίπτωση κινητοποιήσεων, ενώ αλλού εξαντλούν την αυστηρότητα των ποινών με πολυήμερες αποβολές και αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος με διάφορες αφορμές, στοχεύοντας στην τρομοκράτηση, γιατί μάλλον οι μαθητές στα «μάτια» των διευθυντών είναι «κακοποιά στοιχεία» όταν παλεύουν για τα δικαιώματά τους!

Σε άλλες περιπτώσεις η αστυνομία καλείται να κρίνει τη νομιμότητα των μαθητικών κινητοποιήσεων, καθώς και τις προληπτικές προσαγωγές μαθητών και ιδιαίτερα εκλεγμένων εκπροσώπων τους. Ενώ πριν μία εβδομάδα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στέλνει τα ΜΑΤ, να πετάξουν χημικά σε μαθητές και γονείς που διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην Παιδεία, και το νομοσχέδιο Γαβρόγλου.

Ας ασχοληθούν λοιπόν περισσότερο οι διευθυντές με την κατάσταση στα σχολεία τους, με τις χιλιάδες ελλείψεις σε καθηγητές και υλικοτεχνικές δομές με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι μαθητές καθημερινά και ας …. αφήσουν το ρόλο του αστυφύλακα!

Οι μαθητές δεν τρομοκρατούνται με τέτοιες ενέργειες! Συνεχίζουν τον αγώνα τους, παλεύοντας για ένα καλύτερο σχολείο και δίνουν την απάντησή τους την
Τετάρτη 28 Νοέμβρη, 10.00 πμ, στην Κεντρική πλατεία!!!

Ενώνουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους γονείς τους και όλο το λαό!

T.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ