Κυριακή 10.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σήμερα η εκδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Τρίκαλα

07.05.2015

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σειρά των εκδηλώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Τρίκαλα για τα 70 χρόνια από τη λήξη του Β Παγκοσμίου Πολέμου που σφραγίστηκε από τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών.

Η αρχή έγινε με τη λειτουργία έκθεσης αρχειακού υλικού και αντιφασιστικού- επαναστατικού βιβλίου τα απογεύματα της  Τρίτης & Τετάρτης  στην πλατεία Ρ.Φεραίου των Τρικάλων  η οποία προσέλκυσε το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού.

Σήμερα,  Πέμπτη 7 Μάη,  στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί  πολιτική- πολιτιστική εκδήλωση στο Πολυκέντρο του Δήμου Τρικκαίων (έναντι ΔΕΗ).

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Σωτηρόπουλος Σωτήρης, γραμματέας της Τ.Ε. Τρικάλων του ΚΚΕ. Επίσης, θα προβληθεί βίντεο ντοκουμέντο και θα παρουσιαστεί αφηγηματικό δρώμενο με συναυλία αντιφασιστικού τραγουδιού.

Οι εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια της αντιφασιστικής νίκης των λαών θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα:

στην Καλαμπάκα , την Τρίτη 12 Μάη ( 8:30μμ στην αίθουσα «Νίτσας Λιάπη» στο 1ο Δημοτικό Σχολείο) με παρουσίαση του βιβλίου «Ποιος βοήθησε το Χίτλερ;»από το Χρήστο Κούτσικο, μέλος της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ

στη Φαρκαδόνα ,το Σάββατο 16 Μάη, 8:30μμ στην κεντρική πλατεία.

 

Η 1η Μάη 1945 θα μείνει ως ορόσημο των μεγάλων λαϊκών εποποιιών . Ήταν  η μέρα  που η Κόκκινη Σημαία με το Σφυροδρέπανο , το λάβαρο του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους , της Σοβιετικής Ένωσης, καρφώθηκε στην καρδιά του ναζιστικού κτήνους ,στο Γερμανικό κοινοβούλιο  (Ράιχσταγκ) ,στο Βερολίνο.

Το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν ουσιαστικά  γεγονός και έφερε την ποτισμένη με αίμα σφραγίδα της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των λαών.

Ξημερώνοντας η 9η Μάη του 1945, η Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων. Τέσσερις μήνες αργότερα (2 Σεπτέμβρη 1945) συνθηκολόγησε και η Ιαπωνία μετά τη νίκη των σοβιετικών στρατευμάτων εναντίον της στη Μαντζουρία. Σφραγίστηκε έτσι η νίκη των λαών κατά του φασιστικού ιμπεριαλιστικού μπλοκ που αποτελούσαν τα καπιταλιστικά κράτη Γερμανία – Ιαπωνία – Ιταλία και οι σύμμαχοί τους.

Στη μεγάλη λαϊκή νίκη, ήταν αποφασιστική, καθοριστική, η συμβολή της σοσιαλιστικής Σοβιετικής Ένωσης με τον Κόκκινο Στρατό να έχει συντρίψει τον κύριο όγκο των φερόμενων ως ανίκητων στρατευμάτων του ναζιστικού γερμανικού κράτους.

Σημαντική ήταν η συμβολή των εθνικοαπελευθερωτικών αντιστασιακών  κινημάτων  στις κατεχόμενες χώρες με το λαϊκό  κίνημα της χώρας μας να αναδείκνύεται σε ένα από τα πιο μαζικά . Βασική δύναμη του τιτάνιου αγώνα, ψυχή και καθοδηγητής ήταν τα Κομμου­νιστικά Κόμματα, όπως ήταν το ΚΚΕ στην Ελλάδα

Το Κόμμα μας είναι περήφανο που υπήρξε ο εμπνευστής, ο οργανωτής και  κύριος αιμοδότης της μεγάλης ΕΑΜικής Αντίστασης του λαού μας και αποτίει φόρο τιμής σε όσες και όσους έδωσαν τη ζωή τους ,  που πάλεψαν με το όπλο ή με την προκήρυξη, κράτησαν ηρωική στάση στα κρατητήρια και στα εκτελεστικά αποσπάσματα για τη συντριβή του φασιστικού ιμπεριαλισμού.

Το ΚΚΕ αποτίει φόρο τιμής σε όσες και όσους έδωσαν τη ζωή τους ή έμειναν ανάπηροι στα πεδία των μαχών και στην παρανομία για τη συντριβή του φασιστικού ιμπεριαλισμού. Στα κομμουνιστικά κόμματα, όπου Γης, που ηγήθηκαν των εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων.

Σε όλους εκείνους που πάλεψαν με το όπλο ή με την προκήρυξη, κράτησαν ηρωική στάση στα κρατητήρια και στα εκτελεστικά αποσπάσματα. Στους αμέτρητους νεκρούς από τους βομβαρδισμούς και από την πείνα, με πρώτο και μεγαλύτερο θύμα τα παιδιά. Στα εκατομμύρια εκείνων που βασανίστηκαν στα φοβερά στρατόπεδα συγκέντρωσης και θανάτου και κάθε χώρου φρίκης, όπου η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο έφτασε στο έσχατο σημείο της με την απόλυτη απαξίωση της ανθρώπινης ύπαρξης.

Το ΚΚΕ απευθύνεται στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα και ιδιαίτερα στις νέες και του νέους και τους καλεί να αναζητήσουν την αλήθεια, τα πραγματικά γεγονότα και τις αιτίες που οδήγησαν στους παγκόσμιους και τοπικούς πολέμους, στην άνοδο και επικράτηση σε ορισμένες χώρες του φασισμού – ναζισμού.

Τιμούμε τον αντιφασιστικό αγώνα των λαών, εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε! 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με μεγαλύτερη ορμή και γνώση !

Βαδίζουμε στους μικρούς και μεγάλους αγώνες του μέλλοντος πιο έμπειροι και πιο εξοπλισμένοι.

Πορευόμαστε με έναν και μόνο σκοπό: Να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών, να οικοδομήσουμε τη Λαϊκή Συμμαχία που θα αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική και θα βάλει τέλος στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού.

[fbcomments]