Τετάρτη 26.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Με αφιερώματα και εκδηλώσεις το φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Τρίκαλα

21.08.2015

Με τίτλο: « Έλα και συ στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ! Έλα να δεις πως φτιάχνουμε την δική μας κόκκινη πολιτεία!», πραγματοποιείται φέτος και στα Τρίκαλα το 41ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ.

Σύμφωνα με κάλεσμα του Ν.Σ. Τρικάλων της ΚΝΕ: Σε καλούμε να πάρεις μέρος στο 41ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ, στον Μύλο Ματσόπουλου, στις 6 Σεπτέμβρη. Πάρε μέρος στο μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό Φεστιβάλ που εδώ και 41 χρόνια έχει καθιερωθεί σαν την μεγαλύτερη γιορτή νεολαίας.

Στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» κάθε χρόνο ενώνονται τα όνειρα, οι ανάγκες και οι διεκδικήσεις της νεολαίας, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες με την πρωτοπόρα πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και τις θέσεις της ΚΝΕ. Απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα το Φεστιβάλ μας είναι μια νεανική γιορτή που χτίζεται με τα πιο γερά υλικά: Τη συλλογικότητα, το μεράκι, τη φαντασία και την εθελοντική σχεδιασμένη δουλειά χιλιάδων ανθρώπων, χωρίς «σπόνσορες» και χορηγούς.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει:

  • Συναυλία από μαθητικό συγκρότημα
  • Αφιέρωμα στον Τούρκο κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ
  • Συναυλία με τον Στέλιο Μαγαλιό
  • Μεγάλο Λαϊκό γλέντι

 

Στον χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν:

  • βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής»
  • θεματικά περίπτερα
  • παιδότοπος για τους μικρούς μας φίλους.

Και αφιέρωμα

Με σύνθημα εμπνευσμένο από το Ναζίμ Χικμέτ: «Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές», το Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» έχει ξεκινήσει ήδη το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα για 41η χρόνια.

Σε αυτά τα πλαίσια, οι φετινές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ που διοργανώνει και καλεί το Τομεακό Συμβούλιο Τρικάλων της ΚΝΕ περιλαμβάνουν διήμερο προβολών στο Τζαμί με το εξής πρόγραμμα:

-Τρίτη 25/8: “Θα Χυθεί Αίμα” (“There Will Be Blood”) – Ταίνία του Πολ Τόμας Άντερσον

-Τετάρτη 26/8: “Non Omnis Moriar” – Ντοκυμαντέρ σχετικά με την εξέλιξη της εννιάμηνης απεργίας στην “Χαλυβουργία Ελλάδος”.

Επίσης θα παρουσιαστεί συλλογική εργασία μαθητών σχετικά με τον κομμουνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσο.

Οι εκδηλώσεις, και τις δύο βραδιές, θα ξεκινήσουν στις 21.00.