Τρίτη 25.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

«Κληρώνει» αύριο την Πέμπτη ο Μύλος των Ξωτικών

01.12.2021

Αύριο Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου και ώρα 20.00 μ.μ. στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Τρικκαίων, αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την λειτουργία και πότε θα γίνει αυτή του Μύλου των Ξωτικών

Το θέμα που το τελευταίο διάστημα έχει διχάσει την επιστημονική κοινότητα κυρίως του ιατρικού κόσμου και του επιχειρηματικού, αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο έντονης συζήτησης αφού και μέσα στους κόλπους του Δημοτικού Συμβουλίου οι απόψεις διίστανται.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής πλέον και μετά την τελευταία πτώση των κρουσμάτων τα πράγματα είναι ξεκάθαρα πως ο Μύλος θα λειτουργήσει, κάτι που εξάλλου μπορεί να το διαπιστώσει κανείς και από τις ετοιμασίες που έχουν ολοκληρωθεί, όπως και οι προσλήψεις του προσωπικού.

Βέβαια αυτό που μένει να καθοριστεί αν τελικά θα είναι την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου ή ακόμη – ακόμη αν χρειαστεί να πάει και 15 του μήνα.

Τα ξενοδοχεία

Την ίδια άκρως θετικά είναι τα μηνύματα των κρατήσεων στα ξενοδοχεία του νομού αφού η πληρότητα κυρίως την εβδομάδα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς κοντεύει το 100%. Σύμμαχος σε αυτό είναι και το κλείσιμο των συνόρων, αφού πολλοί που είχαν σκοπό να μετακινηθούν στους χειμερινούς προορισμούς της Ευρώπης, τρέχουν τώρα να προλάβουν καταλύματα ανά την Ελλάδα και κυρίως στους ορεινούς προορισμούς.

Στην Καλαμπάκα, οι προ-κρατήσεις σήμερα αγγίζουν το 96%, με το κόστος να κυμαίνεται πλέον από 410€ έως 540€ για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, το κόστος κυμαίνεται από 200€ έως 570€ και το ποσοστό προ-κρατήσεων στο 89%.

Τη φετινή χειμερινή σεζόν θα καταγραφεί έντονη κινητικότητα και πολύ υψηλές πληρότητες τόσο σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, όσο και σε ξενοδοχειακές μονάδες στο σύνολο των Σαββατοκύριακων του χειμώνα, των αργιών και ιδιαίτερα των εορταστικών ημερών.