Παρασκευή 19.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΚΚΕ: «Ο δρόμος έχει τη δική του Ιστορία… Έλα να τη γράψουμε μαζί!»

13.11.2018 /

«Ο δρόμος έχει τη δική του Ιστορία… Έλα να τη γράψουμε μαζί!». Αυτό το κάλεσμα απευθύνει η ΚΝΕ & το ΚΚΕ στους νέους, για την επέτειο από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη του 1973. Φέτος, που συμπληρώνονται 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου… Από τις μέρες που ο “γίγαντας” λαός βγήκε στο προσκήνιο και σήκωσε το αγωνιστικό του ανάστημα στη χούντα των συνταγματαρχών, στα ντόπια και τα ξένα στηρίγματά της, στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

45 χρόνια μετά διδασκόμαστε και συνεχίζουμε για την κοινωνία «στο μπόι των ανθρώπων και των ονείρων» μέχρι την τελική νίκη!

Με όπλο την πείρα των αγώνων του χτες, προετοιμάζουμε τις νέες νικηφόρες αναμετρήσεις με τη δικτατορία του κεφαλαίου!

Οι φωνές που ενώθηκαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου ζητώντας “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” αντηχούν στους σημερινούς αγώνες για πραγματικά, σύγχρονα δικαιώματα για τη νεολαία και τον λαό.

Ιδιαίτερα, τα συνθήματα “Έξω οι ΗΠΑ”, Έξω το ΝΑΤΟ” στις πύλες του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα περισσότερο από ποτέ. Σήμερα που τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου πυκνώνουν πάνω από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια και την Ανατ. Μεσόγειο είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να δυναμώσουμε τον αγώνα με αιτήματα “Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ”, “Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ”.

Η θέση σου είναι σ’ αυτόν τον αγώνα!

Έλα μαζί μας! Στον αγώνα με το ΚΚΕ, που φέτος στις 17 Νοέμβρη συμπληρώνει τα 100 χρόνια ζωής, αδιάκοπης προσφοράς, αγώνων και θυσιών για το δίκιο του λαού, για τη νέα, τη σοσιαλιστική κοινωνία. Την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας και της ζωής με σύγχρονα δικαιώματα!.

Τ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ