Δευτέρα 28.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΚΚΕ: Κατάπτυστη η απαγόρευση των διαδηλώσεων για Ομπάμα

14.11.2016

Για μια ακόμη φορά ότι τα κυβερνητικά συνθήματα περί «δημοκρατίας» πάνε περίπατο

Απαγόρευσε τις διαδηλώσεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην Αθήνα αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη σε ένα μεγάλο τμήμα της Αθήνας λόγω της επίσκεψης του Μπάρακ Ομπάμα, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου. Ανάλογη απόφαση είχε λάβει το 1999 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη κατά την επίσκεψη του τότε προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με μια κατάπτυστη κι αυταρχική απόφαση της Αστυνομίας, απαγορεύει ουσιαστικά κάθε διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ακολουθώντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τότε ως αντιπολίτευση.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι τα συνθήματα περί «δημοκρατίας» πάνε περίπατο, όταν οι κυβερνήσεις υλοποιούν αντιδραστικές, αντιλαϊκές πολιτικές, είτε αυτές αφορούν τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, είτε τη συμμετοχή της χώρας μας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς, όπως αυτοί των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που εξελίσσονται στην περιοχή μας. Για όλα αυτά άλλωστε έρχεται κι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, στην Ελλάδα.

Καλούμε τον Τρικαλινό  λαό  και τη νεολαία  να καταδικάσουν και να απαντήσουν στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την πολιτική που τον υπαγορεύει, συμμετέχοντας μαζικά στη διαμαρτυρία που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων και συμμετέχουν φορείς του εργατικού –λαϊκού κινήματος, την Τρίτη 15 Νοέμβρη, στις 7μμ, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων.

 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ