Πέμπτη 07.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΚΚΕ Τρικάλων: «Η εξέγερση στα Τρίκαλα το Φλεβάρη του 1925»

05.12.2015

« Η εξέγερση στα Τρίκαλα το Φλεβάρη του 1925»

   Η επικαιρότητα των διδαγμάτων της, στη λαϊκή πάλη του σήμερα

Αδέρφια μας φαντάροι, ποιον θα πυροβολήσετε; Τους πατεράδες σας; Τις μανάδες σας; Τις αδερφές σας;…

Οι φαντάροι κατεβάζουν τα όπλα.

Οι αξιωματικοί και οι χωροφύλακες, όμως, δεν διστάζουν, ακολουθούν τον επικεφαλής τους. Ρίχνουν στο ψαχνό. Οι σφαίρες βρίσκουν εύκολα το στόχο τους. Τα πεζοδρόμια βάφονται στο αίμα και οι εργάτες μαζί με τους αγρότες πηγαίνουν αδερφωμένοι στο θάνατο, βάφοντας με το αθώο αίμα τους το δρόμο και τα πεζοδρόμια της οδού Ασκληπιού.

Ένα μικρό στιγμιότυπο από όσα έγιναν στις 2 Φλεβάρη 1925, στα Τρίκαλα, μια αγωνιστική στιγμή-κρίκο στην αλυσίδα της ταξικής-λαϊκής πάλης στον τόπο μας, στη χώρα μας, συνηφασμένη με την πρωτοπόρο δράση του ΚΚΕ. Είναι μια από τις στιγμές που φωτίζουν το δρόμο του Κόμματος, βαδίζοντας προς τα 100 χρόνια ιστορίας του.

Σ’ αυτή τη μακρόχρονη πορεία το ΚΚΕ στέκεται όρθιο και δυνατό , γιατί σφυρηλατήθηκε με ιστορικούς δεσμούς αίματος με την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά, γιατί επέδειξε σταθερή προσήλωση σε θεμελιώδεις αρχές για ένα επαναστατικό, εργατικό, κομμουνιστικό κόμμα.        

   Στιγμές σαν αυτή αποτελούν παρακαταθήκη για τους αγώνες σήμερα. Άλλωστε, η φτωχή αγροτιά και στις σημερινές συνθήκες ξεκληρίζεται για να ενισχυθεί η καπιταλιστική αγροτική παραγωγή. Αυτή η προοπτική αποτελεί στρατηγική της ΕΕ , του κεφαλαίου ,της εξουσίας τους στην Ελλάδα σήμερα. Η φτωχή αγροτιά δε μπορεί να ζήσει, ικανοποιώντας τις ανάγκες της. Επομένως ,είναι μονόδρομός η συμμαχία της με την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, κόντρα στο κοινό τους αντίπαλο, το κεφάλαιο, τα μονοπώλια . Είναι μονόδρομος ο δρόμος ανάπτυξης όπου δίπλα στην κοινωνική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής και της γης, θα οργανώνεται ο παραγωγικός συνεταιρισμός , στον οποίο οι αγρότες, με τη συμβολή του εργατικού κράτους θα παράγουν φθηνά και ποιοτικά προϊόντα συμβάλλοντας στην οριστική λύση του διατροφικού προβλήματος για το λαό, ενώ ταυτόχρονα θα ικανοποιούνται όλες οι σύγχρονες ανάγκες τους.

Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε από την ιστορία των λαϊκών αγώνων, συνεχίζουμε στο σήμερα και το αύριο. Βαδίζουμε στους μικρούς και μεγάλους αγώνες του μέλλοντος πιο έμπειροι και πιο εξοπλισμένοι, με μεγαλύτερη ορμή και γνώση !

               Πορευόμαστε με έναν και μόνο σκοπό: Να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών, να οικοδομήσουμε τη Λαϊκή Συμμαχία που θα αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική και θα βάλει τέλος στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού.

Έτσι, στα πλαίσια των πολιτικών πρωτοβουλιών που γίνονται στην πορεία συμπλήρωσης 100 χρόνων ζωής και δράσης του ΚΚΕ οι Τομεακές Οργανώσεις Τρικάλων του Κόμματος διοργανώνουν εκδήλωση με για την εξέγερση του 1925 στα Τρίκαλα και την επικαιρότητα των διδαγμάτων της στη λαϊκή πάλη του σήμερα

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί

Την Πέμπτη στις 10 Δεκέμβρη στις 7:00 μ.μ , στον πολυχώρο του Δήμου Τρικκαίων (έναντι ΔΕΗ),

Θα μιλήσει ο Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Επισης, θα περιλαμβάνει μουσικό –αφηγηματικό αφιέρωμα, με τη συμμετοχή των μουσικών, Γίαννη Πέτρου (κιθάρα –φωνή), Παναγίωτη Μαγκλάρα (πιάνο), Νίκου Τσιμπίδα (κλαρίνο).

                                  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

[fbcomments]