Πέμπτη 23.05.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Περιοδεία στα Τρίκαλα Γιώργου Στεφανάκη, υποψήφιου βουλευτή επικρατείας του ΚΚΕ

15.06.2023

Τα Τρίκαλα επισκέφτηκε ο Γιώργος Στεφανάκη; , υποψήφιος βουλευτής επικρατείας του ΚΚΕ , πρόεδρο του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων ν. Αττικής και εργαζόμενος στην «efood». Ο Γ. Στεφανάκης περιόδευσε σε χώρους δουλειάς στον κλάδο του επισιτισμού και στη συνέχεια μίλησε σε σύσκεψη νέων εργαζομένων.

Κατά την περιοδεία του ο Γ. Στεφανάκης  συζήτησε με τους εργαζόμενους την πείρα του από τους μεγάλους εργατικούς αγώνες στο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας , αλλά και την πείρα που συγκεντρώνεται από τις εκλογικές μάχες του κόμματος,  άλλωστε περιοδεύει σ όλη την Ελλάδα, συμβάλλοντας να κατασταλάξουν χρήσιμα συμπεράσματα για τη στάση των εργαζομένων στη νέα εκλογική μάχη , παίρνοντας υπόψη και τη δική τους  πείρα από εδώ ,το χώρο δουλειάς τους στα Τρίκαλα.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε τη συζήτησε άνοιξε ο Γιώργος Λιατίφης, υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων του ΚΚΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Τρικάλων , ο οποίος χαρακτηριστικά δείγματα της τιτάνιας προσπάθειας των κομμουνιστών εδώ και χρόνια για ανασύνταξη του εργατικού κινήματος ,κατέληξε χαρακτηριστικά: :

« Δε φτάσαμε τυχαία να λέμε , ως Κόμμα , πριν σχεδόν δυο  χρόνια περίπου το σύνθημα –πραγματικότητα ότι : Μόνο ο λαός Σώζει το λαό!
Σύνθημα που έγινε πράξη στις πυρκαγιές, στους σεισμούς , στην πανδημία , στους εργατικούς αγώνες , στους αγώνες  της αγροτιάς , των φοιτητών .. που δικαιώθηκε μέσα   από τους μεγάλους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες …
Σε όλες αυτές τις μάχες , που πήραμε ανάσα , που χαμογελάσαμε το ΚΚΕ ήταν εκεί ….μπροστά!
Αυτό σημαίνει ισχυρό ΚΚΕ , φανταστείτε τι θα σημάνει ακόμη πιο ισχυρό ΚΚΕ!
Ο Τρικαλινός εργαζόμενος  έχει θετική πείρα από την παρέμβαση του ΚΚΕ , από τη συμμετοχή των κομμουνιστών στα σωματεία…στην προάσπιση των συμφερόντων του εργάτη .
Ας θυμηθούμε την πρόταση των 550 περίπου σωματείων για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας , ανάμεσά τους και πάνω από 10 σωματεία απ’ τα Τρίκαλα , μόνο το ΚΚΕ την υιοθέτησε και την προώθησε ως πρόταση νόμου στη Βουλή, τις τόσες προτάσεις νόμου και τροπολογίες του ΚΚΕ για την ανακούφιση του λαϊκού εισοδήματος ,τις τόσες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις –υπομνήματα –αναφορές κα του κόμματος μας στη Βουλή για ζητήματα των εργατών
Ας θυμηθούμε οτι οι κομμουνιστές πρωτοστατήσανε  στην ίδρυση νέων σωματείων στα Τρίκαλα τα τελευταία χρόνια που άφησαν τη σφραγίδα τους στους αγώνες , αλλά και πετυχαίνοντας  κατακτήσεις
Δε θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τη μάχη για περιορισμό της νοθείας στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων , που έγινε κατορθωτό συνέδριο χωρίς νόθους αντιπροσώπους …μια μάχη που συνεχίζεται και για το προσεχές συνέδριο  Ας θυμηθούμε την ταξική αλληλεγγύη , τα λαϊκά φροντιστήρια ..την μάχη ενάντια στη διαλυτική κατάσταση στο ΕΚΤ , τη συνεχή μάχη για αλλαγή των συσχετισμών στο ΕΚΤ …
Σ όλα αυτά οι Κομμουνιστές ήταν παρόντες ..ηταν μπροστά !
Αυτή είναι η Λαική Αντιπολίτευση του ΚΚΕ μέσα κι έξω απ τη Βουλή , οπότε και η εκλογική άνοδος του Κόμματός μας είναι μονόδρομος .Τ%ο λέει και ο λαός στις περιοδείες μας « Δεν πάει άλλο …άντε ν’ ανέβει κι άλλο το ΚΚΕ …γιατί κάποιος πρέπει να τους σταματήσει…» , «Μόνο το ΚΚΕ λέει την αλήθεια.. είναι δίπλα μας..μόνο το ΚΚΕ κάνει αντιπολίτευση
Έτσι, Στις 25 Ιουνίου μετράει το πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο εργάτης , ο  λαός! Μ’ ένα ισχυρό ΚΚΕ καμιά κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη . Η ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να αχρηστεύσει την αυτοδυναμία κάθε αντιλαϊκής κυβέρνησης. Γιατί Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να είναι 100% γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση  που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων
Η ζωή θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές και μάλιστα με καθημερινότητα ακόμη πιο δύσκολη μ αυτά που μας ετοιμάζουν , οπότε οι κομμουνιστές θα είναι εκεί , στους τόπους δουλειάς , στην υπεράσπιση του μεροκάματου, στην υπεράσπιση της υγείας , της υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς κα….
Γι’ αυτό , εκλέγοντας το Κόμμα μας ακόμη περισσότερους βουλευτές , θα είναι ακόμη πιο χρήσιμο για το λαό , σίγουρα   χρειάζονται, γιατί θα είναι στήριγμα για τον ελληνικό λαό, θα είναι στήριγμα στους καθημερινούς αγώνες του, μέσα στη Βουλή για να εμποδίσουμε αντιλαϊκά μέτρα από μία κυβέρνηση της ΝΔ, που προφανώς έχει ένα αντιλαϊκό πρόγραμμα .
Έτσι και ο λαός των Τρικάλων χρειάζεται εκλογή βουλευτή ΚΚΕ .  Δεν χρειάζεται άλλη μία έδρα στην κυβερνητική αντιλαϊκή πλειοψηφία ή στη συναινετική αντιπολίτευση , αλλά μια έδρα που θα ενισχύει τη λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση! Γι’ αυτό ΞΑΝΑ Εκλογή Βουλευτή ΚΚΕ στα Τρίκαλα ! Ο Τρικαλινός λαός έχει θετική πείρα  και από την εκλογή και δράση βουλευτή ΚΚΕ στο νομό μας!

Από την πλευρά του ο Γ.Στεφανάκης τόνισε πως  «Καμιά αστική κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι παντοδύναμη με δυνατό εργατικό – λαϊκό κίνημα και ισχυρό ΚΚΕ .Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από βουλευτές αγωνιστές»

Επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν ανάγκη από βουλευτές κομμάτων που θα ψηφίζουν αντιλαϊκά μέτρα και νομοσχέδια, το ένα πίσω από το άλλο, αλλά από αγωνιστές που στέκονται στο πλευρό τους για να μην περάσουν όλα αυτά, κάλεσε όσους δεν ψήφισαν το ΚΚΕ στις 21 Μάη, να το κάνουν τώρα.

Σημείωσε πως : «Όσο ανάγκη έχει το κεφάλαιο από μια κυβέρνηση που θα υλοποιεί τους στόχους του, άλλο τόσο έχει ανάγκη και από μια αντιπολίτευση, που θα “βάζει πλάτη” στα δύσκολα, στα σημαντικά και κρίσιμα, για να αυξάνονται τα κέρδη των λίγων. Και τέτοια “αντιπολίτευση” που στην ουσία είναι συμπολίτευση υπήρχε και υπάρχει: Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ μαζί με άλλα μικρά κόμματα – σφήνες που μπαίνουν στη Βουλή για να κρατήσουν το σύστημα όρθιο απέναντί μας». Θύμισε ότι και στο Ευρωκοινοβούλιο ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν ψηφίσει από κοινού το 80% των αντιλαϊκών μέτρων της ΕΕ.

«Αυτή η στάση των υπόλοιπων κομμάτων είναι που οδηγεί στην απογοήτευση κυρίως των συναδέλφων στους χώρους δουλειάς. Αυτή η πολιτική έφερε τη ΝΔ το 2019 με 39%, αυτή η πολιτική οδήγησε στη νίκη της στις τελευταίες εκλογές, ως το δήθεν μικρότερο κακό», υπογράμμισε.

Επισημαίνοντας ότι κριτήριο ψήφου υπέρ του ΚΚΕ για τους εργατοϋπαλλήλους πρέπει να είναι όσα συμβαίνουν και στους χώρους δουλειάς, με τα καθημερινά μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τη μετατροπή τους σε «κοιλάδες των Τεμπών», αλλά και τις επιτυχίες που έχουν όταν οργανώνουν την πάλη τους, δήλωσε πως καμιά αστική κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη «όταν υπάρχει εργατικό – λαϊκό και κομμουνιστικό κίνημα, όταν υπάρχει δυνατό ΚΚΕ! Και δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατό αντίστοιχα εργατικό κίνημα, σημαίνει λαός που μπορεί να βάλει εμπόδια, να καθυστερήσει, να έχει και κατακτήσεις. Ετσι όπως κάναμε μέχρι τώρα».

     ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ της Τ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ του ΚΚΕ

[fbcomments]