Πέμπτη 27.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Το ΚΚΕ στα Τρίκαλα τίμησε τον Αρη Βελουχιώτη

20.06.2015

Μπορεί το ΚΚΕ να αποφάσισε σχεδόν μετά από 70 χρόνια να αναγνωρίσει το λάθος της αποκήρυξης του Αρη Βελουχιώτη, σίγουρα όμως το έκανε με τον καλύτερο τρόπο, διοργανώνοντας μια σειρά από εκδηλώσεις σε Λαμία, Τρίκαλα και Μεσούντα, με την παρουσία του γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα, που έδειξε να ζει αυτές τις στιγμές.

Πέραν όμως των εκδηλώσεων η παρουσία του κ. Κουστούμπα στα Τρίκαλα, τόσο με τις δηλώσεις του αμέσως μετά την αποκάλυψη της πλάκας που έστησε το κόμμα για τα 70 χρόνια από τον θάνατο του Αρη, αλλά και η ομιλία του μετά στα Μ. Καλύβια, έβγαλε ειδήσεις, τόσο για τη νέα πορεία και την πρόσκληση του ΚΚΕ στους αγώνες, ακόμη και σε αυτούς που μπορεί να διαφωνούν με επιμέρους θέσεις, όσο και πως για πρώτη φορά επίσημα το κόμμα, βλέπει στη συμφωνία της κυβέρνησης… ακόμη και διπλό νόμισμα.

Ο κ. Κούτσουμας αφιχθεί στην πλατεία Ρήγα Φεραίου όπου κρεμάστηκαν τα κεφάλια των Αρη και Τζαβέλα, αλλά όπου βρίσκεται και το άγαλμα των 5 ΕΠΟΝιτών, εν μέσω χειροκροτημάτων από τους παρευρισκομένους, όπου υπήρξε πολιτική ομιλία από την Ελένη Κοτούπα Μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ποιήματα και αντάρτικα τραγούδια, τα οποία τραγουδούσε και ο ίδιος από τη θέση που βρισκόταν. Στη συνέχεια υπήρξαν από τον κ. Κουτσούμπα τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας στο σημείο όπου υπήρχαν οι φανοστάτες που κρεμάστηκαν τα κεφάλια των Βελουχιώτη και Τζαβέλα, ενώ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των 5 εκτελεσθέντων ΕΠΟΝιτών όπου συγγενής ενός των 5 Επονιτών, ο κ. Σύρμπας τον πλησίασε και συνομίλησε μαζί του σε φορτισμένο κλίμα.

Ο  κ. Κουτσούμπας σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στον Άρη Βελουχιώτη,  στις διαπραγματεύσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης  με τους «θεσμούς» επισημαίνοντας πως «είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο με την Ελλάδα εντός Ευρώπης, έρχονται για τον ελληνικό λαό νέα σκληρά μέτρα»  και για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής την ερχομένη  Δευτέρα, πρόσθεσε «είτε με την επίτευξη συμφωνίας σαν αυτή των 47 σελίδων που προτείνει η κυβέρνηση, είτε με το επίσης πιθανό σταμάτημα των διαπραγματεύσεων σε λογική ρήξης με τους δανειστές και διπλού νομίσματος για την χώρα, πάλι ο λαός και η νεολαία θα πληρώσουν τα σπασμένα» και τόνισε «Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα στην Ελληνική κοινωνία που λέει τα πράγματα με το όνομά τους και η πρότασή του πατάει στις οικονομικές ανάγκες του λαού, στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, στην ευημερία του. Κι αυτό προϋποθέτει ρήξη και αποδέσμευση από την λυκοσυμμαχία της ΕΕ, να γίνει κοινωνική ιδιοκτησία ο πλούτος που παράγει ο λαός, μονομερή διαγραφή του χρέους και με τον λαό μας πραγματικά στην εξουσία. Μόνο έτσι θα μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα του δρόμου για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για εμάς και τα παιδιά μας».