Τρίτη 26.10.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αντιπολεμική πικετοφορία του ΚΚΕ χθες βράδυ

14.04.2018

Μαχητική ήταν η πικετοφορία ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας, που διοργάνωσε η ΤΟ Τρικάλων  του ΚΚΕ το απόγευμα της Παρασκευής.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε από τα γραφεία του Κόμματος, όπου μίλησε ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος , γραμματέας της  ΤΕ Τρικάλων  και στη συνέχεια έγινε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

«Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» και «του λαού δυνάστες, εκμεταλλευτές, Ένωση, κυβέρνηση και καπιταλιστές», «του ΝΑΤΟ το σφαγείο το στήνετε κι εσείς κυβέρνηση και  κόμματα της υποταγής είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στα Τρίκαλα.

Στην ομιλία του ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος  κάλεσε σε επαγρύπνηση μπροστά στον κίνδυνο μιας νέας ΝΑΤΟικής επέμβασης στη Συρία αναφέροντας χαρακτηριστικά: « Τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν τους επικινδύνους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς αναλαμβάνουν μεγάλη ευθύνη, αφού εμπλέκουν το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες και τον εκθέτουν στον κίνδυνο μιας πιο γενικευμένης ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεση. Χαρακτηριστικό είναι το  «μνημόνιο κατανόησης» που υπέγραψαν στο υπουργείο Άμυνας οι κυβερνήσεις ΗΠΑ και ελληνική κυβέρνηση, το οποίο δίνει τη δυνατότητα και επίσημα στα αμερικάνικα drones από αυτές τις μέρες , κιόλας, να επιχειρούν, με ορμητήριο την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, στοχοποιώντας περαιτέρω και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας»

Στη συνέχεια εξέφρασε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου Γιώργου Μπαλταδώρου, πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους, που έχασε χθες τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, τονίζοντας ότι: «  Οι Έλληνες πιλότοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, η οποία κλιμακώνεται στο πλαίσιο της γενικότερης όξυνσης στην περιοχή και με την ανοχή του ΝΑΤΟ».

Τέλος καταδίκασε την απαράδεκτη ενέργεια να τιμωρηθεί από τη μονάδα του ο στρατιώτης, που συμμετείχε και μίλησε στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ, στην Αθήνα, στις 27/2, τονίζοντας ότι:

« Διώκεται επειδή ανέδειξε ότι καθήκον των στρατιωτών είναι να υπερασπίζονται τα σύνορα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και όχι να συμμετέχουν στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστια ευθύνη για αυτή την εξέλιξη. Τη στιγμή που σε διάφορες εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων καλούνται επίσημα στελέχη της Χρυσής Αυγής, τιμωρείται ένας στρατιώτης, που, όπως έχει αναφαίρετο δικαίωμα, εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή του στην εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας σε σχέδια, που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και την άμυνα της χώρας.»

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ