Τετάρτη 27.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΚΚΕ: Οι ιδέες δεν φυλακίζονται

08.07.2016

Σε μία συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος στις παλιές Φυλακές Τρικάλων, στην οποία απέδωσαν τιμές στους συναγωνιστές τους που φυλακίστηκαν σε αυτές για τα πιστεύω τους.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό από τον Γραμματέα της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ Σωτήρη Σωτηρόπουλου, και στην συνέχεια, την κεντρική ομιλία εκφώνησε η Μαρία Γαβαλά, μέλος του γραφείου περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Επιπλέον εκφωνήθηκαν μαρτυρίες παλαίμαχων αγωνιστών και κομμουνιστών κρατουμένων, οι οποίοι υπήρξαν φυλακισμένοι στις Φυλακές Τρικάλων.

Αυτό που άφησε σύγκορμους του θεατές ήταν η μουσικοθεατρική παράσταση από την Κομματική Οργάνωση Θεσσαλίας και την οργάνωση Θεσσαλίας της ΚΝΕ. Με αψεγάδιαστες ερμηνείες, οι νέοι ηθοποιοί παρουσίασαν μέσω αυτής όλες τις κακουχίες που υπέστησαν οι τότε αγωνιστές, και ιδιαίτερα όσα έζησαν οι γυναίκες που εξορίστηκαν και έζησαν σε φυλακές.

Τέλος, έκλεισαν με την παράσταση να αποσπά τα χειροκροτήματα όλων και να αφήνει μια γεύση αγωνιστικού πνεύματος, καθώς έδειξε πως παρά τις δυσκολίες, κανένας δεν κατάφερε να φυλακίσει και να δώσει τέλος στις ιδέες των αγωνιστών.

Λ.Κ.