Τρίτη 25.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κυριακή 10 Ιανουαρίου εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Η αλληλεγγύη, η Συνδικαλιστική Δράση και η Ελευθεροτυπία … ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ»

07.01.2016

Tο καλοκαίρι του 2014 οι απλήρωτες καθαρίστριες του Νοσοκομείου προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, κλήθηκε η επιθεώρηση εργασίας και υπήρξε συμπαράσταση από αγωνιστές/ στριες, συνδικαλιστές, συλλογικότητες, σωματεία, συνδικαλιστικές παρατάξεις και οργανώσεις, ενώ το όλο θέμα πήρε ευρεία δημοσιότητα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης (και όχι μόνο), φανερώνοντας την ασυδοσία, και την τρομοκρατία της εργοδοσίας.

Στις 11 Ιανουαρίου (μετά από αναβολή ενός μήνα) δικάζονται στα Τρίκαλα συνδικαλιστές, αγωνιστές/ στριες, αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα των καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων και δημοσιογράφοι, που δημοσίευσαν κείμενα για το συγκεκριμένο θέμα. Η δίκη γίνεται μετά από μήνυση του εργολάβου καθαριότητας του Νοσοκομείου κατά εννιά (9) συνολικά ατόμων για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

Στο πλευρό των δικαζόμενων έχουν ταχθεί δεκάδες ομοσπονδίες εργαζομένων (όπως των νοσοκομειακών γιατρών, των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και των δημοσιογράφων), σωματεία (όπως των ιδιωτικών υπαλλήλων του ν. Τρικάλων, των γιατρών και των εργαζομένων του Νοσοκομείου Τρικάλων, των εκπαιδευτικών), συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες, συνδικαλιστικές παρατάξεις, δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις, κινήσεις πολιτών, κόμματα και πολιτικές οργανώσεις, με ψηφίσματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Ψηφίσματα συμπαράστασης υπάρχουν επίσης από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας και το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων.
Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, στις 6.μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρικάλων θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Η αλληλεγγύη, η Συνδικαλιστική Δράση και η Ελευθεροτυπία … ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ».Θα μιλήσουν οι :

  • Όλγα Κοσμοπούλου, γιατρός , μέλος της Ε.Γ. της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.,
  • Τάκης Παντέλης, αντιπρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. και πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο,
  • Δημήτρης Χορταργιάς, πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας κι Εύβοιας.

Στη συζήτηση θα παρέμβουν και εκπρόσωποι τοπικών σωματείων εργαζομένων.

Την Δευτέρα 9/1 στις 9:00π.μ. θα πραγματοποιηθεί μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 9 διωκόμενους κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, στα Δικαστήρια Τρικάλων.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τη νεολαία, τον κόσμο των κινημάτων και κάθε πολίτη που θέλει να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους, να συμμετέχουν στη συζήτηση και στην συγκέντρωση συμπαράστασης.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 9 ΔΙΚΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ