Τετάρτη 23.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κινούμενη άμμος…….

15.03.2016

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. ,, Πολιτευτής. ΑΝ.ΕΛ

Δεν υπάρχει άνθρωπος σ’αυτη την χωρά.που να μην έχει αντιληφθεί πόσο τραγική είναι η κατάσταση από κάθε πλευρά και αντί τα προβλήματα να μειώνονται, δυστυχώς, μεγαλώνουν, αφού το ένα δυσάρεστο γεγονός διαδέχεται το άλλο. Όλα μοιάζουν με κινούμενη άμμο.Eυτυχως,που η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ δεν το βάζει κάτω και κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να αλλάξει την ατζέντα της ζωης και φυσικά να δώσει όσο μπορεί τόσο λύσεις σε χρόνιες αγκυλώσεις του πολιτικού και οικονομικού συστήματος οσο και κουράγιο στους σκληρά δοκιμαζομένους πολίτες.

Η μεγάλη ατυχία των Τσίπρα_Καμμενου είναι ότι πήραν την λαϊκή εντολή να διαχειριστούν τα προβλήματα της πατρίδας,όταν «το χτένι έφθασε στον κόμπο» και

όταν φανερώθηκε πως η Ελλάδα έφθασε στο χείλος της χρεοκοπίας και το κοινωνικό κράτος διαλυθηκε,τοτε που η σωτηρία της πατρίδος μας δεν εξηρτάτο από την κυβέρνηση μας αλλά από όσους μας είχαν δανείσει χρήματα για να κάναμε ανάπτυξη και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και οι τότε κυβερνήσεις τα έκλεβαν και τα έστελναν σε τράπεζες του εξωτερικού. Αυτή είναι η περίοδος της καταστροφης,αφού η ολιγαρχία της οικονομίας και της πολιτικής,περιπου δυο χιλιάδες οικογενειες,έγιναν πάμπλουτοι από πάμπτωχοι.

Το κακο,όμως,ήταν και είναι πως η σημερινή Συγκυβέρνηση δεν παρέλαβε μόνο οικονομικό και κοινωνικό χάος αλλά σ’αυτή την τραγική στιγμή προστέθηκε και το άλλο μεγάλο θέμα των Λαθρομεταναστών και των Προσφύγων.

Δεν περιμέναμε πως οι πόλεμοι στην Βόρεια Αφρική και την Μέση Ανατολή θα εξελίσσονταν σ’ένα μεγάλο Ηφαιστειο,που θα ξέβραζε εκατομμύρια ανθρώπων στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. .Τα γεωπολιτικά και οικονομικά παιγνίδια στην δοκιμαζομένη αυτή περιοχή έδειξαν τον δρόμο της Προσφυγιάς και της Μετανάστευσης σε εκατομμύρια πολιτών.

Παρά το αναπάντεχο του προβλήματος αυτού εμείς οι Έλληνες κάναμε παρά πολλά για όλες αυτές τις δοκιμαζόμενες ψυχες,τοσα που δεν τα κάναμε ούτε για τους ανεργους,φτωχους ,αστέγους και κατεστραμμένους από την κρίση συμπολίτες μας και συγγενείς μας.Η κυβέρνηση με την βοήθεια των Ελλήνων διαχειρίστηκε σωστά την υπόθεση αυτή παρά τα λάθη και τις ατυχείς δηλώσεις πολιτικών παραγοντων.Πρεπει ,όμως,να προσέξει να μην γίνει η Ελλάδα αποθήκη ψυχων,να ληφθούν σωστές αποφάσεις στην σύνοδο κορυφής των Ε.Ε. της 17ης και 18ης Μαρτίου και να κτυπηθει το κακό στην ρίζα του,που είναι τα παράλια της Τουρκιας,οι απάνθρωποι διακινητές και οι πόλεμοι στην περιοχή αυτή.

Εάν οι ευρωπαίοι δεν καταλάβουν πως είναι Ευρωπαϊκό θέμα η Προσφυγιά και η Μετανάστευση τότε θα’ρθει η ώρα που θα χάσουμε όλοι μας τον ….υπνο,αφού η κατάσταση δεν θα’ναι πλέον διαχειρισιμη,όταν εκατομμύρια δυστυχισμένων ανθρώπων θα κατακλύζουν την χώρα μας και την Ευρώπη.

Η Ειδομενη είναι το μεγάλο παράδειγμα προς αποφυγή και ηρθε η μεγάλη στιγμή να καταλάβουμε όλοι μας πως τα Τείχη του…Αίσχους και τα Συρματοπλέγματα της Ντροπής δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά το διογκώνουν.

Η λύση πρέπει να’ρθει απ’αυτους που δημιούργησαν το προβλημα,απ’αυτους που θέλουν τα …πετρέλαια και σκοτώνουν τις ψυχές και από αυτούς που επαγγέλλονται Δημοκρατία, Αλληλεγγύη, Ανθρωπιά και Αγάπη.

Εάν θέλουν να σώσουν τα κεφάλια τους και τα κεφάλαιά τους ας δώσουν και κάποια λύση στα προβλήματα των φτωχών