Δευτέρα 09.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κίνηση στην εκπτωτική περίοδο του Μαΐου αλλά… χαμηλότερος ο τζίρος

12.05.2016 /

Αποτελέσματα έρευνας του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων για την κίνηση στην αγορά την περίοδο των ενδιάμεσων εκπτώσεων του Μαΐου. Μεγαλύτερη η επισκεψιμότητα, χαμηλότερος ο τζίρος.

Σε έρευνα που διεξήχθη από τον Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων σε επιχειρήσεις της πόλης σχετικά με την κίνηση στην αγορά την περίοδο των ενδιάμεσων εκπτώσεων του Μαΐου, οι συνάδελφοι απάντησαν ως εξής:

Στην ερώτηση πως κινήθηκαν οι πωλήσεις κατά την περίοδο των ενδιάμεσων εκπτώσεων σε σχέση με πέρυσι, 5 στους 10 συναδέλφους απάντησαν ότι κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα, 4 στους 10 απάντησαν πως οι πωλήσεις τους ήταν χαμηλότερες κατά 15% (μεσοσταθμικά) σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ μόλις 1 στους 10 απάντησε ότι υπήρξε μικρή άνοδος έως 10%.

Επίσης, όσον αφορά τον μέσο όρο των εκπτώσεων που παρείχαν οι επιχειρήσεις της πόλης, ήταν από 20% έως 50%.

Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα της έρευνας, το κύριο χαρακτηριστικό της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου είναι η υψηλότερη επισκεψιμότητα με χαμηλότερο όμως τζίρο. Οι συνάδελφοι, μας ανέφεραν χαρακτηριστικά, πως παρότι οι αποδείξεις που έκοψαν ήταν περισσότερες, ο μέσος όρος της τιμής ήταν μικρότερος σε σχέση με πέρυσι.

Είναι σαφές πως το αρνητικό κλίμα και η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα έχουν επηρεάσει την συμπεριφορά των καταναλωτών που με πολλή προσοχή και πολύ συγκρατημένα κάνει τις αγορές του προσπαθώντας να καλύψει μόνο τις ανάγκες του.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων αξιολογώντας τα αποτελέσματα του δεκαημέρου της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου, η οποία φέτος ήταν περιορισμένη σε χρονική διάρκεια, προτίθεται να συστήσει στους συναδέλφους ένα νέο δεκαήμερο προσφορών από 14 ως 24 Μαΐου 2016, ως επιβράβευση για τους καταναλωτές που μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ