Τετάρτη 25.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ανάσα ανάκαμψης στην κίνηση στα ορεινά του νομού

04.08.2015 /

 

Αναμένεται να κορυφωθεί το διάστημα του 15Αύγουστου

 

 

Μετά το πολύ κακό άσχημο διάστημα του Ιουνίου και του Ιουλίου, που η κίνηση των επισκεπτών στα ορεινά χωριά των Τρικάλων ήταν σχεδόν μηδαμινή (η ρευστή και ασταθής πορεία των πολιτικών εξελίξεων και ο άστατος καιρός ήταν οι δύο βασικοί λόγοι),επιτέλους φαίνεται πως με την είσοδο του Αυγούστου, άρχισε και η ανάκαμψη στη κίνηση αλλά και στις κρατήσεις, κάνοντας τους επαγγελματίες του ορεινού όγκου να χαμογελάσουν και να πάρουν μια βαθιά ανάσα ανακούφισης μετά από ένα μακρύ νεκρό διάστημα.

Ήδη πολλοί Τρικαλινοί με αφορμή και τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, βρίσκονται στα ορεινά αναζητώντας στιγμές δροσιάς και χαλάρωσης.

Ο «Ε.Π.» επικοινώνησε με αρκετούς επαγγελματίες ξενοδοχείων, ταβερνών και καφετεριών στον ευρύτερο ορεινό όγκο του νομού και με τις μαρτυρίες όλων, βγαίνει το συμπέρασμα πως από τις αρχές Αυγούστου έως και λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο η κίνηση θα είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, αγγίζοντας ανάλογα με την περιοχή και το κατάλυμα, ποσοστά από 70%-90%.Αυτά τα ποσοστά είναι υψηλά, αν αναλογιστεί κανείς ,πως πολλοί συμπολίτες αδυνατούν να παραθερίσουν σε μακρινούς προορισμούς για τους γνωστούς ευνόητους λόγους, επιλέγοντας έτσι να παραμείνουν εντός νομού στα ορεινά. Πολλοί είναι αυτοί που ενδιαφέρονται και ζητούν πληροφορίες για τιμές κλπ. ώστε να κάνουν μια έρευνα αγοράς και να καταλήξουν κάπου, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα οικονομικά τους, που έτσι κι αλλιώς για τους περισσότερους είναι περιορισμένα. Οι τιμές όπως διαβεβαίωσαν στον «Ε.Π.»είναι αρκετά προσιτές στους επισκέπτες, σε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες, που σημειωτέον στις περισσότερες περιπτώσεις είναι υψηλών προδιαγραφών. Σίγουρα όμως 15-20 μέρες δεν επαρκούν για να βγάλουν όλοι οι επαγγελματίες τα σπασμένα μιας πολύ κακής χρονιάς ,όσον αφορά την κίνηση και αυτός άλλωστε είναι και ο μόνιμος προβληματισμός τους και η αγωνία τους.

Εμείς από τη μεριά μας να ευχηθούμε να έρθει κόσμος στην περιοχή, να δουλέψουν όλα τα μαγαζιά, να πέσει χρήμα στο νομό που είναι το βασικό και να είναι όλοι ευχαριστημένοι, τουλάχιστον για αυτή την περίοδο των διακοπών…γιατί από Σεπτέμβριο κανένας δεν ξέρει τι θα μας ξημερώσει!

 

 

 

Δημήτρης Παδιός