Κυριακή 15.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Με σκυμμένα κεφάλια ο δρόμος για το συνέδριο…

10.03.2018

Έντονο προβληματισμό για το κλίμα μέσα στο οποίο θα διεξαχθεί το συνέδριο αλλά και συνολικότερα για την πορεία του εγχειρήματος, προκαλεί στο Κίνημα Αλλαγής η χθεσινή ανοιχτή αντιπαράθεση της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη.

Η επιλογή του επικεφαλής του Ποταμιού να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε την αντίδραση της Φώφης Γεννηματά που επί της ουσίας του καταλόγισε συμμετοχή στα επικοινωνιακά παιχνίδια του Μεγάρου Μαξίμου. Ο επικεφαλής του Ποταμιού σήκωσε το γάντι και το σκηνικό στο Κίνημα Αλλαγής πήρε φωτιά.

Οι επιτελείς της Χαρ. Τρικούπη δεν κρύβουν την ενόχληση τους για την επιλογή του κ. Θεοδωράκη που όπως υπογραμμίζουν « για μια ακόμα φορά κινείται αυτόνομα παραγνωρίζοντας ότι συμμετέχει σε ένα ευρύτερο σχήμα». Τονίζουν ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού έχει κάθε δικαίωμα να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό αλλά δεν μπορεί η κυρία Γεννηματά να μαθαίνει τη συνάντηση αυτή από τα ΜΜΕ. Η κυρία Γεννηματά αντέδρασε με μια δήλωση που οι συνεργάτης χαρακτηρίζουν «τροχιοδεικτική» και καλείται να βάλει κανόνες. Δέχεται άλλωστε την κριτική ότι και με δική της ευθύνη «ενώ υπήρξε ψηφοφορία για ένα αρχηγό στην πορεία προέκυψαν άλλοι πέντε».

Από τη Χαριλάου Τρικούπη μεταδίδεται ότι « η κυρία Γεννηματά δεν επιθυμεί τη σύγκρουση». Σημειώνουν όμως ότι « ο Σταύρος πρέπει να αποφασίσει αν θα πάμε μαζί ή όχι». Θέτουν δηλαδή στο τραπέζι αυτό που επεσήμανε, φωτογραφίζοντας τον επικεφαλής του Ποταμιού,ο Γιώργος Καμίνης. Ότι δεν μπορούμε να εμφανιζόμαστε με το ένα πόδι μέσα και το άλλο πόδι έξω από το εγχείρημα. Υπάρχει και κάτι ακόμα χειρότερο. Τα σενάρια, που τροφοδοτούνται από τη συνάντηση και θέλουν τον κ. Θεοδωράκη να φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κλίμα είναι βαρύ για τον επικεφαλής του Ποταμιού.

Η Σεβαστουπόλεως κρατά προσεχτικούς και χαμηλούς τόνους. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, απάντησε στις αιτιάσεις της Φώφης Γεννηματά υπογραμμίζοντας ότι «οι ώριμοι αντίπαλοι αντιπαρατίθενται και συνυπάρχουν» έχοντας ως στόχο «τη συνεννόηση και όχι την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων». Συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη, υπογραμμίζουν ότι η συνάντηση της Δευτέρας με τον Πρωθυπουργό αφορά μόνο τα εθνικά θέματα, δεν υπάρχει στην ατζέντα και δεν πρόκειται να συζητηθεί, σημειώνουν, κανένα άλλο θέμα. Παράλληλα απορρίπτουν τα σενάρια προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ παραπέμποντας στη θέση του κ. Θεοδωράκη ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν συνεργαζόμαστε.

Η αντιπαράθεση της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη, θα ρίξει τη σκιά της στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα. Εκεί θα φανεί, αν η χθεσινή αντιπαράθεση αποτελεί μια παρένθεση ή ανοίγει τον κύκλο άλλων, απρόβλεπτων εξελίξεων, στο Κίνημα Αλλαγής.

πηγή in.gr