Δευτέρα 20.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κινητοποίηση για αποτροπή της απαγόρευσης των διαδηλώσεων στα Τρίκαλα

06.02.2021 /

Ένα ηχηρό όχι είπε σήμερα η Πρωτοβουλία Πολιτών Τρικάλων στο νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Οι επιθέσεις της αστυνομίας, με κυβερνητική εντολή, ενάντια στους διαδηλωτές των διαδηλώσεων της 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκέμβρη, ήτανε δύο σημαντικές στιγμές της αυξανόμενης κρατικής καταστολής.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία, οι μαθητικές καταλήψεις για τα μέτρα προστασίας, η αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο, οι πρόσφατες φοιτητικές κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στις σπουδές, χτυπήθηκαν βάναυσα.

Η κυβέρνηση ψήφισε το καλοκαίρι, και εφαρμόζει στην πράξη τον χουντικής έμπνευσης νόμο απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων.

Με το νέο αντεργατικό νόμο προσπαθεί να βάλει στο γύψο στα σωματεία των εργαζομένων και να απαγορεύσει τις απεργίες ενώ με τον νόμο για τα Πανεπιστήμια και την πανεπιστημιακή αστυνομία, προσπαθεί προκαταβολικά να φιμώσει κάθε φωνή διαμαρτυρίας και αντίδρασης των φοιτητών και της νεολαίας.

Καθημερινά, με πρόσχημα την πανδημία και τη δήθεν υγειονομική προστασία, καταγράφονται περιστατικά αστυνομικής βαρβαρότητας και διώξεων για πολιτική δράση».