Δευτέρα 27.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κίνδυνος ο Σηκουάνας: εγκαταλείπουν μαζικά τα σπίτια τους οι Παριζιάνοι

28.01.2018 /

Σχεδόν 1.500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην περιοχή του Παρισιού και οι αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα για τον κίνδυνο να σημειωθούν πλημμύρες, καθώς η στάθμη του Σηκουάνα αυξήθηκε περισσότερο.

Ο Μισέλ Ντελπιές, επικεφαλής της αστυνομίας του Παρισιού, γνωστοποίησε στους δημοσιογράφους ότι περίπου 1.500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην περιοχή Ιλ ντε Φρανς που περιλαμβάνει τη γαλλική πρωτεύουσα και τα προάστιά της. «Τα νερά θα αργήσουν να φύγουν», πρόσθεσε ο Ντελπιές.

Η στάθμη του Σηκουάνα αναμένεται να φθάσει στα επίπεδα που είχαν οδηγήσει σε παρόμοιες πλημμύρες το 2016, σύμφωνα με τις αρχές. Η άνοδος της στάθμης του Σηκουάνα έχει ήδη προκαλέσει πλημμύρες σε δρόμους περιπάτου στο Παρίσι και υποχρέωσε το μουσείο του Λούβρου να κλείσει μια έκθεση ισλαμικής τέχνης στο υπόγειο.

Επίσης προκάλεσε τη διακοπή της κυκλοφορίας των γνωστών τουριστικών πλοιαρίων «Bateaux Mouches», ενώ κύκνοι κολυμπούν πλέον σε σημεία όπου συνήθως υπάρχει οδόστρωμα. Ακόμη και αρουραίοι έχουν αναγκαστεί να βγουν στους δρόμους του Παρισιού εξαιτίας της ανόδου της στάθμης των υδάτων του ποταμού.

Πλημμύρες είχαν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στο Παρίσι το 1910, όταν η στάθμη του Σηκουάνα είχε φθάσει τα 8,65 μέτρα.

AP - Παρίσι - στάθμη νερού - ποταμός Σηκουάνα

AP - Παρίσι - στάθμη νερού - ποταμός Σηκουάνα

AP - Παρίσι - στάθμη νερού - ποταμός Σηκουάνα

AP - Παρίσι - στάθμη νερού - ποταμός Σηκουάνα