Σάββατο 14.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΚΙΝ.ΑΛΛ. Τρικάλων: Φαιδρότητα, Φαυλότητα, Φαρσοκωμωδία

14.01.2019

Αν θα έπρεπε κανείς να περιγράψει με τρεις λέξεις τον κυβερνητικό συνεταιρισμό, θα μπορούσε εύκολα να σταθεί σε τρία «Φ» :

Φαιδρότητα

Φαυλότητα

Φαρσοκωμωδία

Το βέβαιο είναι ότι οι Έλληνες πολίτες, σαφώς και δεν ξεγελάστηκαν από τη δήθεν αποχώρηση Καμμένου. Η «πρώην» (;;) Κυβέρνηση Συριζανελ, έδωσε άλλη μια κακοστημενη παράσταση, στο θέατρο του παραλόγου, που παρακολουθούμε εδώ και χρόνια.

Πλέον, δεν πείθουν κανένα. Δυστυχώς όμως, μέρα με τη μέρα, ευτελίζουν και περισσότερο τους θεσμούς, τη Βουλή, τη Δημοκρατία. Ο «παραιτημένος» πια κυβερνητικός εταίρος και δεξιός ψάλτης του κυρίου Τσίπρα, όχι μόνο τον διατηρεί στην εξουσία παραχωρώντας του όσες ψήφους χρειάζεται, αλλά κρατά και για τον εαυτό του, εκείνο τον αριθμό βουλευτών, που του επιτρέπει να διατηρεί κοινοβουλευτική ομάδα.. Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο δηλαδή.

Ο κύριος Τσίπρας από την άλλη, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι Πρωθυπουργός πάντως καιρού, με οποιαδήποτε συμμαχία, με οποιουσδήποτε συσχετισμούς, με οποιεσδήποτε προϋποθέσεις. Η κυβέρνηση έχει χάσει από καιρό την λαϊκή νομιμοποίηση και αποδοχή. Οι εκλογές είναι πλέον μονόδρομος.

Φυσικά, δεν θα πόνταρε με ευκολία κάνεις σε κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι κανείς από τα μέλη της κυβέρνησης δεν άφησε μέχρι σήμερα την καρέκλα του για λόγους πολιτικής διαφωνίας η έστω πολιτικής ευθιξίας.

Όσο για την επιλογή του Πρωθυπουργού, να δώσει το Υπουργείο Άμυνας στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, εν ενεργεία Στρατιωτικό, θα θέλαμε να τον καλέσουμε να μελετήσει τη νεότερη ελληνική ιστορία και να μην υποτιμά τη δύναμη των συμβολισμών στην πολιτική ζωή του τόπου. Εκτός και αν γνωρίζει πολύ καλά τη σημασία τους και έκανε απολύτως συνειδητά μια τέτοια επιλογή.