Κυριακή 27.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΚΙΝΑΛ: Περιμένοντας τον Τσιλιμίγκα…

18.02.2019 /

Τον χορό… των κυνηγών φαίνεται πως έβαλαν ως ημερομηνία κλειδί για την έναρξη του προεκλογικού αγώνα όσοι εμπλέκονται με το ψηφοδέλτιο του καθηγητή καρδιοχειρουργικής Νίκου Τσιλιμίγκα… αφού τότε προσδοκούν πως θα κάνει την εμφάνισή του στο νομό… και θα σφυρίξει την έναρξη των εκλογών.

Όμως μέχρι τότε τα σενάρια περί καθόδους του ή όχι συνεχίζουν να υπάρχουν αφού κάποιοι επιμένουν να τα καλλιεργούν. Πάντως η κατάσταση που επικρατεί στο νομό είναι αυτή του εκνευρισμού, αφού ακόμη και αυτοί που θεωρούν σίγουρο τον εαυτό τους στο ψηφοδέλτιο… δεν μπορούν να ξεκινήσουν επίσημα προεκλογικό αγώνα και αρκούνται στο να βλέπουν τον Μιχαλάκη να παρελαύνει…

Όμως στο νομό Τρικάλων φαίνεται να υπάρχει και ένα άλλο προβλημα, αυτό του «φαινομενικά» επικεφαλή του ψηφοδελτίου… αφού οι κλωτσιές και οι πισώπλατες μαχαιριές πάνε σύννεφο.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά σήμερα Δευτέρα έχει καλέσει σε «ακρόαση» τον υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας Νίκο Τσιλιμίγκα προκειμένου να συζητήσουν για την πορεία μέχρι τις εκλογές του Μαΐου.

«Στο ΚΙΝΑΛ φέρεται να είναι έντονα προβληματισμένοι από τη μέχρι τώρα στάση του γνωστού καρδιοχειρουργού, καθώς εκτιμούν ότι έχει χαθεί πολύτιμος πολιτικός χρόνος από τον περασμένο Νοέμβριο που πήρε τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και την «υποσχετική» από τον ΣΥΡΙΖΑ διά στόματος Πάνου Σκουρλέτη για κοινή κάθοδο στις περιφερειακές εκλογές. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα συστήσει… στον κ. Τσιλιμίγκα να «σηκώσει μανίκια» και να ανεβάσει ρυθμούς και θα επισημάνει πως «από τη στιγμή που αποδέχτηκε τη στήριξη, η προεκλογική αναμέτρηση παύει να είναι προσωπική υπόθεση».

Στο πλαίσιο αυτό θα ζητηθεί από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας να πυκνώσει τις επαφές του με στελέχη του ΚΙΝΑΛ στη Θεσσαλία, ώστε να υπάρξει ένας πολιτικός και οργανωτικός προγραμματισμός που σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η περιφερειακή παράταξη θα συμβάλουν στη διεύρυνση της εκλογικής απήχησης του περιφερειακού συνδυασμού. Θα πρέπει να σημειωθεί πως, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, ο Νίκος Τσιλιμίγκας πριν από μία εβδομάδα είχε ανάλογη συνάντηση με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, οι οποίοι και του ζήτησαν να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Είχαν αφενός προηγηθεί πληροφορίες ότι ο καρδιοχειρουργός προσανατολίζεται να αποχωρήσει και αφετέρου ότι εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ βολιδοσκοπούνται και άλλα στελέχη, όπως ο Δημ. Κουρέτας και η Ζωή Ακριβούλη, ως ενδεχόμενες υποψηφιότητες που θα μπορούσαν να στηριχθούν εφόσον ο κ. Τσιλιμίγκας αποχωρούσε. Ο ίδιος ο κ. Τσιλιμίγκας φέρεται να διαβεβαίωσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας πως δεν υφίσταται κανένα θέμα και ότι ο ίδιος θα είναι κανονικά υποψήφιος περιφερειάρχης. Παρουσίασε επίσης έναν οδικό χάρτη με τις επόμενες κινήσεις του, ενώ δεσμεύτηκε πως μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τον βασικό κορμό του ψηφοδελτίου του και στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς».