Σάββατο 28.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΚΙΝΑΛ: Προσωπική επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ αντί πολιτικής απάντησης

16.06.2021

Είναι αξιοσημείωτη η έλλειψη πολιτικής ηθικής και  πολιτικής εντιμότητας των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να απαντήσουν σε ένα πολιτικό κείμενο της Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής και κυρίως να τοποθετηθούν για το πως θα λειτουργήσει το Εργατικό Κέντρο ως θεσμός, επιτίθενται προσωπικά στην γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής.

Είναι σύνηθες για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθενται στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής όταν δυσκολεύονται να απαντήσουν πολιτικά. Δεν ξεχνάμε τους προπηλακισμούς σε στελέχη μας ούτε τις απαξιωτικές τους εκφράσεις ούτε την προσπάθεια διαχωρισμού των στελεχών μας σε αρεστά και μη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ (τοπικός και κεντρικός) δοκίμασε για πολύ καιρό την λογική του διαίρει και βασίλευε. Αυτή η σπέκουλα εξάντλησε τη δυναμική της. Ας βρούνε πολιτικό αφήγημα, ας βρούνε απαντήσεις στα προβλήματα, ας βρούνε ακόμα και δικά τους συνθήματα κι ας πάψουν επιτέλους να πιθηκίζουν. Ας κάνουν επιτέλους αυτοκριτική για τις πολιτικές που άσκησαν επί  4,5 χρόνια κι ας ασχοληθούν με τα προβλήματα της κοινωνίας.

Η κ. Κασσοπούλου είναι γνωστή για τους αγώνες της, για την σταθερότητα της σε αρχές και αξίες και  δεν την αγγίζουν οι επιθέσεις τους. Παραιτήθηκε από την θέση της Διευθύντριας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόλυση δέκα συναδέλφων της και απολύθηκε μαζί τους, όταν η τοπική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν  στήριξαν  τους απολυμένους, αλλά  η κυβέρνηση τους διάλεξε την πλευρά  του εργοδότη, στον αγώνα τους για διεκδίκηση δεδουλευμένων και αποζημιώσεων.

Δυστυχώς για σας κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ γνωριζόμαστε πολύ καλά σ΄ αυτό τον Νομό.

Όσο για την ταμπακιέρα ούτε λέξη. Τόσα χρόνια μέχρι προχθές ως ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχατε στις «θλιβερές εκδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου» με την ίδια Διοίκηση και με οκτώ και δέκα και είκοσι άτομα και καμαρώνατε  μπροστά – μπροστά. Τώρα τί άλλαξε και συμμετέχετε στις εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ;

Προφανώς ο καθένας οριοθετείται στα πλαίσια που κινείται. Κι όταν αλλάζει πλεύση τόσο συχνά ανάλογα με το πού φυσάει ο άνεμος στο τέλος τον «παίρνει ο άνεμος»

Στην σημερινή συγκυρία που η κυβέρνηση πράγματι επιτίθεται  στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ΕΝΟΤΗΤΑ των εργαζομένων και ενίσχυση του συνδικαλιστικού κινήματος. Και το Εργατικό Κέντρο ήταν και παραμένει θεσμός του συνδικαλιστικού κινήματος και σπίτι των εργαζομένων. Εμείς θα στηρίξουμε την επαναλειτουργία του εργατικού Κέντρου και θα αγωνιστούμε για ένα υγιές συνδικαλιστικό κίνημα στο Νομό μας. Σας καλούμε να πράξετε το ίδιο αντί να κρύβεστε πίσω από άλλα κόμματα.

Αν στον τοπικό Σύριζα μπερδεύονται, το παρόν δελτίο τύπου (όπως και τα προηγούμενα) υπογράφεται από το σύνολο των μελών της ΝΕ Τρικάλων.

   KINHMA ΑΛΛΑΓΗΣ

   Ν.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ