Τετάρτη 21.04.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

500 χιλ. μάσκες από την Κίνα για τον κορονοϊό

21.03.2020 /

Με πτήση της Air China έφτασε το πρωί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το υγειονομικό υλικό από την Κίνα για την ενίσχυση του συστήματος υγείας στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Λίγο πριν τις 8 το πρωί προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο το αεροσκάφος με υγειονομικό υλικό που ζυγίζει περίπου 8 τόνους και περιλαμβάνει εκτός από τις  500.000 ιατρικές, χειρουργικές και προστατευτικές μάσκες, ιατρικά γυαλιά, γάντια και καλύμματα παπουτσιών, για τα ελληνικά νοσοκομεία, όπως αναφέρει σε ενημέρωσή της η κινεζική πρεσβεία.

Στην ίδια πτήση, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, έφθασαν και άλλα χαρτοκιβώτια ιατρικών προμηθειών, βάρους περίπου 10 τόνων, δωρεά από κινεζικές επιχειρήσεις και οργανώσεις.

Το υγειονομικό υλικό παρέδωσε, εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης, η πρεσβευτής της Κίνας στην Ελλάδα, Τσανγκ Τσιγιουέ, στους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ Γρηγόρη Δημητριάδη.

Επικαλούμενη τα λόγια του Αριστοτέλη, ότι «η φιλία είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δυο σώματα», η Τσανγκ Τσιγιουέ υπογράμμισε πως η Κίνα και η Ελλάδα εργάζονται στενά από κοινού στον αγώνα κατά του κορωνοϊού, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τις εξαιρετικές σχέσεις και τη φιλία μεταξύ των δύο λαών.