Παρασκευή 12.07.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κηδεύεται σήμερα ο Νικόλας Χαλβατζάς (ο κυρ Νικόλας για τη τοπική εκπαιδευτική κοινότητα)

03.09.2023 /

Τον συναντούσαμε για πολλά χρονιά στις σχολικές αυλές, αρχικά του γυμνασίου Φαρκαδόνας και μετέπειτα του Γενικού Λυκείου Φαρκαδόνας. Φιλικός, προσιτός και καλόκαρδος με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Χαμογελαστός και πάντα ευδιάθετος μ’ όλους όσους συναναστρεφόταν. Ακόμη και οι μαθητές, παρά την διαφορά της ηλικίας, τον θεωρούσαν φίλο τους και δεχόταν πάντα τις συμβουλές που είχε να τους καταθέσει. Μαζί με την σύζυγό του (Αικατερίνη) κυρά Κατίνα, όπως την αποκαλούσαμε όλοι εμείς εκείνη, και κυρ Νικόλα, εκείνον, που τους ζούσαμε στα σχολεία, στο σχολικό κυλικείο, φρόντισαν για να μας μεταφέραν το χαμόγελό τους, το χιούμορ τους, την θετική αύρα που πρέπει να βγάζει ένας άνθρωπος, πόσο μάλλον, όταν έχει να κάνει με παιδιά και εφήβους.

Ο κυρ Νικόλας, ο Νικόλαος Χαλβατζάς, ο πρώην επιστάτης του ΓΕΛ Φαρκαδόνας αναχώρησε το Σάββατο για τα Ουράνια. Η ψυχή του που θα την ζήλευαν ακόμη και οι άγγελοι για την καλοσύνη που εξέπεμπε, αναχώρησε για το Ουράνιο Βασίλειο, σκορπώντας θλίψη στους χιλιάδες πραγματικά, ανθρώπους, που τον γνώριζαν, τόσο στην Φαρκαδόνα, όσο και στα όμορα χωριά. Ο κυρ Νικόλας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 χρόνων έχοντας δημιουργήσει μια αξιόλογη οικογένεια με την κυρά Κατίνα, που έφυγε από την ζωή πριν λίγα χρόνια. Πλέον εκεί ψηλά θα ανταμώσουν οι δυο τους, για να φροντίζει ο ένας τον άλλον, όπως έκαναν μια ζωή, στην επίγεια παρουσία τους. Εκεί ψηλά λοιπόν θα μας χαμογελούν, θα αστειεύονται, όπως έπρατταν στο σχολείο από τη μέσα πλευρά του κυλικείου, για να μας μεταδώσουν κι εμάς στις δύσκολες και αγχωτικές στιγμές, το χαμόγελο και την αισιοδοξία, το μήνυμα ότι δεν πρέπει να το βάζουμε ποτέ κάτω, καθώς λίγο αργότερα κάτι καλύτερο μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Ο δικός μας, κυρ Νικόλας, ο χαμογελαστός και ντόμπρος άνθρωπος, που ο λόγος του ήταν συμβόλαιο προς τον συνομιλητή του, κηδεύεται από τον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Φαρκαδόνας στις 11.30 το πρωί. Η σορός θα μεταφερθεί στο ναό στις 11:00 π.μ. Αφήνει πίσω τα παιδιά του Μαρία – Κωνσταντίνος Κωσταρόπουλος και Ευαγγελία – Κωνσταντίνος Θεοδώρου, τα εγγόνια και δισέγγονα του, Νικόλαο, Ελένη – Δημήτριο, Κωνσταντίνο, Ευαγγελία
Ο καφές θα δοθεί στην Καφετέρια «Centro».

Την τελετή επιμελείται το Γραφείο Τελετών «Κωνσταντίνος Κυρ. Γκαγκάς» Ν. Πλαστήρα & 25ᵑς Μαρτίου 31 Φαρκαδόνα Τρικάλων – 6973903534.

Καλό Παράδεισο κυρ Νικόλα.

KRHNHLIVE!

[fbcomments]