Πέμπτη 23.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συνεχίζονται τα προγράμματα πρόληψης στο Κ.Υ. Πύλης.

16.05.2018

Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 30 χρόνων λειτουργίας της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της κοινωνικής προσφοράς & εξωστρέφειας προς το κοινό, η Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική Λάρισας εφαρμόζει ένα πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου “screening” ανευρισματικής νόσου & περιφερικής αρτηριοπάθειας μέσω υπερήχου & μέτρησης του σφυροβραχιόνιου δείκτη.

Η εν λόγω δράση διοργανώθηκε από το Κέντρο Υγείας Πύλης σε συνεργασία με την Αγγειοχειρουργική Κλινική του Π.Γ. Ν. Λάρισας και πραγματοποιήθηκε εντός του Κέντρου Υγείας.

Μέσω αυτού του ελέγχου, ειδικό κλιμάκιο ιατρών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας με επικεφαλής τον Αγγειοχειρουργό Ν. Ρούσσα & τον Ακτινολόγο Χρ. Μπαρό, πέρασε στον προληπτικό έλεγχο των ενδιαφερόμενων ατόμων, ώστε να εξακριβώσουν ποια εξ αυτών χρειάζονται περεταίρω εξετάσεις.

Η όλη διαδικασία αποτελεί μια απλή και  ανώδυνη εξέταση για τον εξεταζόμενο, για την οποία απαιτούνται πέντε μόλις λεπτά και  χωρίς κόπο από τον ίδιο, ώστε να εξετασθούν κάποιες βασικές αρτηρίες του σώματος, όπως είναι η κοιλιακή αορτή & τα μεγάλα αγγεία των κάτω άκρων.

 Ο  Διευθυντής του Κ.Υ. Πύλης  Μιχάλης Βενιζέλος, ανέφερε πως λόγω της μεγάλης αποδοχής της εν λόγω δράσης από πλευράς κόσμου, αυτή αποτέλεσε την 1η φάση του προγράμματος αλλά  θα υπάρξει και  έτερη η οποία θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Επίσης την Τετάρτη 16 Μάη οι Γενικοί Ιατροί του ΚΥΠ Γιάννης Κουτσονάσιος και Βέσελα Γιακίμοβα, οι Μαίες Στέλλα Κρουστάλη και Μαρίνα Τσιακμάκη, η υπεύθυνη της Νοσηλευτικής υπηρεσίας Χριστίνα Χαντζιάρα, μετέβησαν στο Γυμνάσιο Πύλης όπου μετά από συνεννόση με τον Διευθυντή Ηλία Οικονόμου και στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας,  πραγματοποίησαν ομιλία για την Εφηβεία-Σεξουαλική αγωγή καθώς και για το Κάπνισμα.