Παρασκευή 27.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Απεργία και συγκέντρωση την Τρίτη από τους καθηγητές

03.06.2020

Σε 24ωρη απεργία και απεργιακή κινητοποίηση προχωρά την ερχόμενη Τρίτη η ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Μ.Ε ΤΡΙΚΑΛΩΝ –  Ε.Λ.Μ.Ε.Τ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση: «Η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου και τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών, και παρά τις αντιδράσεις όλων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας, προχώρησε, με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας, στην κατάθεση πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία. Το νομοσχέδιο αυτό βρίσκεται ήδη στη διαδικασία συζήτησης στη Βουλή.

Παράλληλα διατηρεί εν ισχύ την τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, θέτοντας σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία, ενώ αποφάσισε το άνοιγμα όλων των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Διεκδικούμε:

  • Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.
  • Να μην εφαρμοστεί η τροπολογία Κεραμέως για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος.
  • Να ληφθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία.
  • Να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η ΕΛΜΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ και ο Σ.Ε.Π.Ε. Τρικάλων, ύστερα από αποφάσεις των ομοσπονδιών, Δ.Ο.Ε. , ΟΛΜΕ και Ο.Ι.Ε.Λ.Ε., συνεχίζουμε τον αγώνα και καλεί όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους/τις μαθητές-τριες να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση στην πλατεία ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ  την Τρίτη 9 Ιουνίου στη 1μ.μ.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις δράσεις μας μέχρι τη δικαίωση»

Για  το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε.Τ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ   ΜΟΥΤΟΣ