Πέμπτη 27.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Καθάρισαν το δάσος Διαλεκτού

27.04.2015

Αγνώριστο έγινε χθες Κυριακή το όμορφο πλατανόδασος στο Διαλεκτό, αφού από νωρίς το πρωί ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με την ΣΜΥ, την Πυροσβεστική, τον ΣΟΧΤ, το δασαρχείο, το σώμα των προσκόπων και του οδηγισμού αλλά και πολλούς εθελοντές πολίτες καθάρισαν μεγάλες εκτάσεις του δάσους από ξερά φύλλα, χόρτα, κλαδιά και σκουπίδια. Το θέμα είναι βέβαια μέχρι πότε, αφού οι ορδές των Τρικαλινών που θα οδεύσουν εκεί την Πρωτομαγιά, όλο και κάτι θ’ αφήσουν πίσω τους. Ας ελπίσουμε να αφήσουν το χώρο καθαρό όπως τον βρήκαν…

Όπως και να’ χει όμως, πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία και προσπάθεια. Κι απ’ ότι εκμυστηρεύτηκαν στον «Ε.Π.» στελέχη του Δήμου, θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες με πιο κοντινή αυτή του καθαρισμού του λόφου του Προφήτη Ηλία το επόμενο διάστημα.

Ο «Ε.Π.» βρέθηκε στο δάσος του Διαλεκτού και κατέγραψε στιγμές από τον καθαρισμό. Κατέγραψε τον Δήμαρχο, Αντιδημάρχους, υπαλλήλους του Δήμου, στελέχη της ΣΜΥ, πυροσβέστες, προσκοπάκια, εθελοντές και πολλά μικρά παιδιά κατάλληλα ντυμένους και εξοπλισμένους με θαμνοκοπτικά, γάντια, καπέλα σακούλες κ.α. να συνδυάζουν με κέφι και όρεξη βόλτα και δουλειά, εργασία και χαρά για να συμβάλουν σ’ ένα καθαρότερο περιβάλλον που έτσι κι αλλιώς όλοι το έχουμε ανάγκη και δείχνει ξεκάθαρα τον πολιτισμό μας.

 

                                                                Δημήτρης Παδιός