Πέμπτη 20.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κατατέθηκε το ψηφοδέλτιο της Αριστερής Παρέμβασης Θεσσαλίας

06.05.2019 /

Την Παρασκευή 03/05/2019 η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Λάρισας το ψηφοδέλτιό της για τις περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου. Είναι η 3η φορά που η Αριστερή Παρέμβαση συμμετέχει στις εκλογές για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς στις αντίστοιχες του 2010 και του 2014 εξέλεξε και περιφερειακούς συμβούλους. Το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από 61 πρωτοπόρους αγωνιστές και αγωνίστριες. Το 43% του ψηφοδελτίου απαρτίζεται από γυναίκες, ενώ η νεότερη υποψήφια είναι 21 ετών.

Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν ενεργοί συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες του εργατικού κινήματος σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε χώρους όπως εκπαίδευση, υγεία, ΟΤΑ, ΟΣΕ, αγωνιστές και αγωνίστριες των τοπικών κινημάτων σε γειτονιές και δήμους της Θεσσαλίας, μέλη Λαϊκών Συνελεύσεων, εργατικών Λεσχών και επιτροπών αγώνα, νέοι και νέες που δραστηριοποιούνται στα κινήματα της εργαζόμενης και σπουδάζουσας νεολαίας, επιστήμονες, καλλιτέχνες, μέλη αντιφασιστικών κινήσεων. Πάνω απ’ όλα συμμετέχουν άνθρωποι που δεν είναι εργαστηριακά κατασκευάσματα της αστικής πολιτικής, αλλά άνθρωποι, του καθημερινού μόχθου και αγώνα, οι οποίοι το ζήτημα της ανατροπής το βιώνουν ως πραγματική κοινωνική ανάγκη και όχι σαν ανέξοδη μεγαλοστομία. Η αντικαπιταλιστική ανατροπή, η δυνατότητα να ανοίξει ένας άλλος δρόμος για τις ζωές της εργαζόμενης πλειοψηφίας δεν είναι διακηρυκτικός τίτλος για εμάς, αλλά πρόταση οικοδόμησης μιας άλλης ζωής που να βασίζεται στις κοινωνικές ανάγκες.

Υποψήφιος Περιφερειάρχης είναι ο Ντούρος Στάθης, μισθωτός γεωπόνος στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος διατέλεσε το προηγούμενο διάστημα και περιφερειακός σύμβουλος της Αριστερής Παρέμβασης.

Η Αριστερή Παρέμβαση δηλώνει παρούσα για μια ακόμη φορά, σε μια ακόμη μάχη, κόντρα και ενάντια στο πλαίσιο-θηλιά που χτίζουν κυβερνήσεις, ΕΕ, δήμαρχοι και περιφερειάρχες για την εργαζόμενη πλειοψηφία και τη νεολαία. Επιδίωξή μας είναι να σπάσουμε την κανονικότητα της διαρκούς κοινωνικής υποβάθμισης και τη σταθερότητα υλοποίησης της αστικής πολιτικής. Επιδίωξή μας είναι να εκφράσουμε ένα μαζικό, μαχητικό και ανατρεπτικό ρεύμα αντιπολίτευσης ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική και τους σχεδιασμούς της και όχι να διαχειριστούμε, στη λογική του μικρότερου κακού, τον διαρκή θάνατο των ονείρων και των προσδοκιών της εργαζόμενης πλειοψηφίας και της νεολαίας.

Μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς έξω από τους μονόδρομους της ΕΕ, των “επενδυτικών σχεδίων” και της υποταγής στη διαρκή εκμετάλλευση ανθρώπου και φύσης. Για αυτό καλούμε το λαό της Θεσσαλίας και στις εκλογές της 26ης Μαΐου να κάνουμε «Ανταρσία για την Ανατροπή».

Υποψήφιοι με την Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία είναι: